Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο Ωραιόκαστρο



Το Κυνήγι του χαμένου Θησαυρού δεν είναι μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για παιδιά. Δεν αποτελεί  μόνο μια αποκριάτικη ιστορία ή ένα αποκριάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των απανταχού δήμων της Ελλάδας, σε ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού, βασισμένο στα έθιμα της Αποκριάς, αλλά αποτελεί πλέον ένα γεγονός για τον δήμο μας.
Φρενίτιδα στους απανταχού χρυσοθήρες προκαλεί ο μύθος του κρυμμένου βαγονιού, γεμάτου με  χρυσό από την Κατοχή, με τους επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς κατά καιρούς εδώ και πολλά χρόνια, παράνομα, να “χτενίζουν’ τις ορεινές περιοχές κυρίως της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας, (Πεντάλοφο, Νεοχωρούδα, Μεσαίο, Φιλαδέλφεια, Πετρωτό και Μονόλοφο) αναζητώντας τις θαμμένες  χρυσές λίρες.
Έτσι ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε το 30ο θέμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου της 5 Φεβρουαρίου 2019.
Αίτηση για έγκριση νόμιμης αδείας για  έρευνα αναζήτησης κρυμμένου θησαυρού στην περιοχή «Πουρνάρ Μαχαλά» της κοινότητας  Μονολόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου, κατέθεσε ομάδα «κυνηγών χαμένων θησαυρών».
Όπως αναφέρεται στο  ΘΕΜΑ 30ο: Λήψη απόφασης για έγκριση άδειας για την εκσκαφή για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στην περιοχή Πουρνάρ Μαχαλά, Μονολόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου. Εισηγητής: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ
Υπομονή λοιπόν ως ότου οι σκαπανείς ετοιμάσουν τα εργαλεία τους και οι τοπικοί άρχοντες αποφασίσουν την έγκριση η μη της εκσκαφής. 
Εμείς θα είμαστε σε αναμονή για να σας πληροφορήσουμε … «τι κοπής» παλαιές, νέες, Αγγλικές, τούρκικές, ιταλικές, χρυσές, ασημένιες, από μπακίρι, ή σοκολατένιες  …ήταν οι λίρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου