Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Αρνητικός Πρωταγωνιστής



Άρθρο του Γκόντη Γ.
Αμοραλισμός είναι η απόρριψη των ηθικών κανόνων και ευρύτερα ο τρόπος συμπεριφοράς, ζωής και λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικών ενδοιασμών. 
Κάτι αντίστοιχο με το FAIR PLAY στο ποδόσφαιρο και δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φιλοσοφία, που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, τότε που θεωρούσαν την προσπάθεια του αθλητή και γενικά του αγωνιζόμενου, μεγαλύτερη των πάντων, ακόμη και της ίδιας της νίκης!
Αφορά ένα δίκαιο και καθαρό παιχνίδι, το ευ αγωνίζεσθε, την ευγενή άμιλλα, μακριά από αυτοσκοπούς και αθέμιτες μεθόδους  και μιας εφήμερης επιτυχίας χωρίς να πέσουμε στην παγίδα της νίκης ως αυτοσκοπός.
Πολιτικός  Αμοραλισμός  εκτός από τη  σκόπιμη νομοθέτηση μέτρων και την λήψη αποφάσεων, είναι και άλλες ενέργειες. Ενέργειες  που παρουσιάζονται τεχνητά και επικοινωνιακά ως «κοινωνικά δίκαια», πλην όμως υποκρύπτουν σκοπούς άλλους, οι οποίοι απέχουν πολύ από την απόδοση κοινωνικής ή άλλης δικαιοσύνης.. 
Είναι ενέργειες που εν έτη 2019,  μας θυμίζουν  εποχές του παρελθόντος. Εποχές του ΄80 και του ’90. Των πράσινων, μπλε και κόκκινων καφενείων στο χωριό. Και δεν είναι τυχαίο ποιος είναι ο υποψήφιος  που διάλεξε να ανακοινώσει  τη συγκεκριμένη ώρα και μέρα την εκδήλωση για την υποψηφιότητα στήριξη του, στον υποψήφιο δήμαρχο Παντελή Τσακίρη.
Την ημέρα και την ώρα δηλαδή που ο σημερινός δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης είχε την προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία του.
Και όλα αυτά αναρωτούμεθα γιατί; Μήπως γιατί απέτυχε παταγωδώς να εκλέγει την προηγούμενη τετραετία; Μήπως φταίει το ότι απέτυχε και δεν είχε εκλέγει, ούτε και στις προηγούμενες  δυο ή τρις εκλογικές αναμετρήσεις, ή φταίει το ότι έφυγε κακήν κακώς από την παράταξη «Πολιτεία με Όραμα».
Ότι κι αν φταίει δεν μας αφορά. Εκείνο που μας αφορά είναι ο πολιτικός πολιτισμός. Το ευ αγωνίζεστε και η ευγενής άμιλλα. Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν χρέος να κρατήσουν την συμφωνία των προεκλογικών ομιλιών που έκαναν.
Και εδώ είναι που έχει ευθύνη και ο Παντελής Τσακίρης. Σαν επικεφαλής και νέος άνθρωπος, όφειλε να διαφοροποιηθεί, έπρεπε να τον είχε σταματήσει, δείχνοντας σεβασμό στον αντίπαλο. Έπειτα από την στιγμή που κατατεθήκαν στο πρωτοδικείο οι υποψηφιότητες, μια τέτοια εκδήλωση θεωρούμε πως δεν ήταν τόσο αναγκαία και μάλιστα  αυτήν την χρονική στιγμή.  
Δικαιολογίες του τύπου δεν γνώριζα δεν ήξερα δεν ευσταθούν, γιατί το πρόγραμμα των ομιλιών των αρχηγών παρατάξεων έχει ανακοινωθεί και το γνωρίζουν όλοι. Άρα ποιον σκοπό υπηρετούσε;
Όποιος συνεργάζεται και παίζει ΤΙΜΙΑ, έστω κι αν νικηθεί, είναι νικητής στο μέτρο που ξεπέρασε τις δυνατότητές του.
Η φράση του Μενάνδρου για την ενέργεια αυτή του κ. Τσολάκη, αποτελεί την πικρή αλήθεια, «ου γαρ έρχεται μόνον!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου