Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Στα χαρακτηριστικά των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 για το Ωραιόκαστρο, κρύβεται ο νικητής


Άρθρο του Γκόντη Γ.
Βρισκόμαστε ακόμη στο χειμώνα και νωρίς νωρίς ξεκίνησε το γνωστό γαϊτανάκι  με τις δημοσκοπήσεις.

Άλλοι χαμογελούν και  πανηγυρίζουν, άλλοι προβληματίζονται και άλλοι τις αμφισβητούν ως στημένες, ενώ οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούν να  «διαβάσουν» προσεκτικά και να ερμηνεύσουν όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που κρύβονται πίσω από την πρόσφατη δημοσκόπηση  της Opinion Poll που διενεργήθηκε στον δήμο Ωραιοκάστρου, για την Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news».

Η αλήθεια όμως είναι, ότι η δημοσκόπηση  έχει προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια σχετικά με την σκοπιμότητα διενέργειάς της, αυτή την χρονική στιγμή, αφού για τους παρακάτω λόγους  όλοι θεωρούνε ότι έγινε πολύ νωρίς, γιατί:
  •  Η διοίκηση δεν έχει ολοκληρώσει τα προγραμματισμένα  έργα της θητείας της, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.
  • Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουν ανακοινώσει, εκτός από 3-4 στελέχη, τους άλλους υποψηφίους, ώστε να γνωρίζουμε την δυναμική του κάθε ενός ξεχωριστά.
  •  Κάποιοι από του υποψηφίους δημάρχους, βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αναζήτησης στελεχών για να επανδρώσουν τους υπό κατάρτιση συνδυασμούς τους σε όλα τα  δημοτικά διαμερίσματος, χωρίς  να είναι βέβαιο ότι τελικά θα το κατορθώσουν. Συναντούν αρκετές  δυσκολίες  και υπάρχει ενδεχόμενο να μην «κατεβάσουν» υποψηφίους  σε κάποιο δημοτικό διαμέρισμα, τόσο σε δημοτικό όσο και στο τοπικό επίπεδο. Εν ολίγης δεν έχουν καταρτιστεί ακόμη ολοκληρωμένοι  συνδυασμοί.

Στα χαρακτηριστικά των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 για τον δήμο μας, συμπεριλαμβάνονται ότι θα έχουμε επτά υποψηφίους δημάρχους από τους οποίους οι τρεις: οι κ. Παπακωνσταντίνου Γ., Τσακίρης Π. &  Σκαρλάτος Π. προέρχονται από την παράταξη του πρώην δημάρχου κ.Ν. Μπάτου, αφού στο παρελθόν ήταν υποψήφιοι του σε εκλογικές αναμετρήσεις του, με τον κ. Σκαρλάτο να είναι υποψήφιος  στο παρελθόν και με τον συνδυασμό του κ. Παπακωσταντίνου.
Η παράταξη του κ. Σαραμάντου δεν θα συμμετέχει σ΄ αυτές στις εκλογές με αποτέλεσμα  Πολυχρονίδης & Σκαρλάτος που έχουν την στήριξη ορισμένων στελεχών της παράταξης Σαραμάντου, να επιδιώκουν  να πάρουν την μερίδα του λέοντος της παράταξης, ο κάθε ένας ξεχωριστά για τον εαυτό τους, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα όπως μέχρι στιγμής φαίνεται. Ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνθηκαν στις άλλες παρατάξεις.
Σε ότι αφορά τη δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από το γκάλοπ, δηλώνει δυσαρεστημένη με την δημοτική αρχή  σε ότι αφορά την καθαριότητα,/περιβάλλον, τοπική ανάπτυξη/ανεργία, κοινωνική πολιτική, συγκοινωνίες/κυκλοφοριακό, υποδομές, κατάσταση οδών,  και πλατειών. Επίσης αρνητική άποψη διατυπώνουν και στα ερωτήματα εάν θεωρηθείτε ότι η ζωή στο δήμο  βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογές του 2014; και είναι θετική ή αρνητική η άποψη σας για το συνολικό έργο της διοίκησης του Αστέριου Γαβότση;

Παρ όλα αυτά όμως, τα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι (με εκτίμηση ψήφου) στην ερώτηση: Αν γινόταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιο από τα παρακάτω στελέχη θα ψηφίσετε για δήμαρχο; Δείχνουν ότι μεγάλος κερδισμένος με 25,8 % των ψήφων, στην πρώτη θέση, παρουσιάζεται  ο νύν Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, κάτι που δείχνει ότι οι δημότες επιθυμούν να συνεχιστεί η  θητεία του δημάρχου που γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου, γιατί παρόλο που τα εντοπίζουν σε διάφορους τομείς, φαίνεται να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του και  να εμπιστεύονται τις ικανότητες του στην επίλυση των προβλημάτων, τόσο από αυτόν, όσο και από τους συνεργάτες του.
 Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για όλη την αντιπολίτευση. Η συνεχής, σταθερή και ουσιώδης αντιπολιτευτική γραμμή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον επιβραβεύει και τον φέρνει στην δεύτερη θέση με ποσοστό 21,9%, διαψεύδοντας όλους εκείνους που τον περίμεναν να κυμανθεί στις τελευταίες θέσεις.
Στην Τρίτη θέση οι δημότες  με ποσοστό 18,6%, θέλουν τον Ανέστη πολυχρονίδη, ο οποίος και αυτός είχε σταθερή και ουσιώδη αντιπολιτευτική γραμμή. Ο κ. Πολυχρονίδης   άφησε  πίσω του στην 4η θέση, τον Παντελή Τσακίρη (προς μεγάλη απογοήτευση των οπαδών του), με ποσοστό 14,9 %. Ποσοστό εντελώς ανεξήγητο  κατά την ταπεινή μου γνώμη.
 Ακόμη ποιο πίσω στην 5η θέση βρίσκεται  ο Παντελής Σκαρλάτος με μόλις 7,8% . Την 6η θέση καταλαμβάνει ο Άγγελος Θεμελής με 6,0% με τελευταίο τον Γρηγόρη Εδιρνέλη με 4,2% Ποσοστό που αδικεί τον κ. Εδιρνέλη ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια.
Τέλος το 0,8 % προτίμησε άλλον.
Εντύπωση μου κάνει επίσης ότι στη παλέτα των απαντήσεων που προσφέρει η εταιρεία δημοσκοπήσεων  στους ερωτηθέντες, απουσιάζουν οι ερωτήσεις για την γνώμη των δημοτών σχετικά με τα πρόσωπα των υποψήφιων δημάρχων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου