Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Στον Αστερισμό των υποψηφίων


Του Γεωργίου Γκόντη,
Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των  δημοτικών εκλογών, τόσο περισσότερο και οι δημότες μας  μπαίνουν στο κλίμα του  αστερισμού  των υποψηφίων.
Τα δελτία τύπου στις εφημερίδες και στα  ηλεκτρονικά μέσα,  blogs, face book, email, κλπ   δίνουν  και παίρνουν. Ο  «αυτός»  κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος,  και ο «εκείνος» επίσης.  Ο «τάδε» προσχώρησε στον «τάδε». Ο «δώθε» δηλώνει στήριξη στον  «κείθε». Πολιτικό νυφοπάζαρο θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.
Καθημερινά λοιπόν συμβαίνουν απίστευτες φάσεις.  Και όπως σε κάθε εκλογές, οι φάσεις  θα γίνονται συχνότερες όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της.
Βλέποντας την φάτσα των υποψηφίων στο χαρτί, αντικρίζεις γνωστούς σου  αλλά και  αγνώστους να εμφανίζονται με άλλο πρόσωπο. Αρκετοί από αυτούς με πρόσωπο «σιδερωμένο» στο σκάνερ υπολογιστή, δίχως ρυτίδες. Βλέπεις  τριανταπεντάρες  κυρίες να μεταμορφώνονται σε δεκαοκτάρες  και οι σαραντάρες, ίσα με δυο εικοσάρες, όπως λέει και το πασίγνωστο λαϊκόν άσμα της αείμνηστης Ρίτας Σακελαρίου. Βλέπεις  παρασιτεμένους κυρίους να  μοιάζουν φοιτητές,  ενώ κάποιοι  φαλακροί υποψήφιοι, ολοκαίνουργοι, να μοιάζουν γαμπροί !!! 
Διαβάζεις  βιογραφικά που «βγάζουν» μάτι, τρομάρα τους, …..να επιδεικνύουν τα κάλλη τους στους υποψήφιους γαμπρούς ( ψηφοφόρους)….. και ας μην έχουν παρακολουθήσει αρκετοί από αυτούς, ούτε ένα δημοτικό συμβούλιο…… έστω από περιέργεια ρε αδελφέ;
Όλοι ικανοί κι ετοιμοπόλεμοι. Όλοι έτοιμοι  να... σώσουν το Δήμο μας  από τα χιόνια, τη δυστυχία,  την εγκατάλειψη και την παρακμή  που  δεν του αρμόζει.  
Και αναρωτιέσαι ; ….Που ήταν εξαφανισμένοι, οι  περισσότεροι από αυτούς;  Δε γνωρίζαμε  καν, ότι κατοικούσαν στον δήμο μας, τέτοια «πλούσια βιογραφικά»;…..  Ξαφνικά εμφανίσθηκαν από το πουθενά και τώρα δηλώνουν παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις των συλλόγων, αθλητικών σωματείων, ΚΑΠΗ  κλπ;
Πολιτικό νυφοπάζαρο  μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και  την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των συλλόγων. Είναι κάτι το οποίο πολλοί από  εσάς, ιδίοις όμμασι το διαπιστώσατε και αν όχι, θα το διαπιστώσετε στην πορεία. Δε θα αναφερθούμε σε κάποιες περιπτώσεις συλλόγων με λίγο κόσμο, όπου πιο πολλοί ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί πολιτευτές και βουλευτές από τους καλεσμένους.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε  στις  ταχυδακτυλουργικές τους ικανότητες. Εκεί που τους συναντούσες στη μία πίτα μετά από λίγο βρίσκονταν αλλού. Μιλάμε για φοβερή ταχύτητα.
Δεν γνωρίζω να σας πω αν είναι ενθαρρυντικό, ή καταστροφικό για την περιοχή μας, το γεγονός ότι σ΄ ολόκληρο τον δήμο θα  συνωστίζονται στα ψηφοδέλτια, πάνω κάτω, 350 υποψήφιοι για να τον υπηρετήσουν. Γιατί αν αυτός, ο ξαφνικός  πόθος τους, πηγάζει από την ανάγκη να υπηρετήσουν για να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο του τόπου που ζουν και  να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως μανιωδώς οι περισσότεροι εκ του ασφαλούς  διατείνονται, τότε, πάει καλά.
Αν όμως η φιλοδοξία τους αυτή, πηγάζει από την ανάγκη να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έπληξε  αυτούς, τις επιχειρήσεις ή τις οικογένειές τους, με το να "βολευτούν" κατά κάποιο τρόπο,  τότε η κάλπη θα υποφέρει (όπως και ο τόπος) από το αποτέλεσμα…
Το αφήνουμε στην δική σας κρίση…… προσέχετε μόνον  γιατί στα κινέζικα, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα (   危机 ). Το ένα σημάνει κίνδυνος και το άλλο  ευκαιρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου