Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Το δίκαιο και το συμφέρον δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν


Του Γκόντη Γεωργίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και με μαζική συμμετοχή του κόσμου και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε και φέτος το καρναβάλι  Ωραιοκάστρου. Εβδομάδες και ημέρες όμως πριν την εκδήλωση,  σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι αμφισβητίες σε ότι αφορά την επιτυχία, το κόστος,  και την επιλογή του παρουσιαστή της εκδήλωσης και κεντρικού προσώπου αυτής, ήταν λαλίστατοι. Τελικά για τον δήμαρχο κ. Γαβότση και το επιτελείο του καθώς και για όσους ασχολήθηκαν με την φετινή διοργάνωση του καρναβαλιού, όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Με πλήθος κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές  αμέσως μετά την παρέλαση,  γέμισαν  ασφυκτικά τον αύλιο χώρο του Κονταξοπούλειου και διασκέδαζαν με την ψυχή τους, οπότε    η συζήτηση σταματά εκεί γιατί δεν έχει νόημα να συνεχίσεις. Δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό των ανθρώπων τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες ετών. Δηλαδή  στο να μη σκέφτονται και να κρίνουν  ανάλογα με το πώς  ψηφίζουν.
Από την άλλη, ή  κοινή απόφαση του πρόσφατου διοικητικού συμβούλιο του δήμου στο Μεσαίο, σε ότι αφορά τις ενέργειες  που πρέπει να γίνουν για τα εκεί λατομεία, υπήρξε μια σημαντική στιγμή, αφού όλοι ήταν σύμφωνοι και ο σκοπός ένας. Όχι άλλα λατομεία στο Μεσαίο. Από την πλευρά της διοίκησης έγιναν σημαντικές κινήσεις και  με απτά αποτελέσματα. Τόσο σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσο και πέρα από αυτές. Η εκ των υστέρων διαιώνιση και η επίρριψη ευθυνών για ένα θέμα το οποίο έχει πάρει το δρόμο του, θεωρούμε ότι άλλους σκοπούς εξυπηρετούν.
Άλλους σκοπούς θα λέγαμε ότι εξυπηρετούν κάποιοι κύκλοι με το να αναφέρονται συνεχώς αρνητικά σε κάθε σωστή προγραμματική προεκλογική δέσμευση κάποιου υποψηφίου δημάρχου στον δήμο μας.   Και επί του παρόντος αναφέρομαι σε  μια πρόταση του παντελή Σκαρλάτου σχετικά με το άνοιγμα γραφείου του δήμου στις Βρυξέλλες. Στο  συγκεκριμένο πρόγραμμά της η "αν.α.σ.α" συμπεριλαμβάνει την λειτουργία γραφείου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Βρυξέλλες,  με σκοπό  την παρακολούθηση όσων  εξαγγέλλονται από την  Ε. Ε. και σχετίζονται με διάφορα θέματα όπως η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η αστική κινητικότητα και προβλέπουν την άντληση πόρων και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε. 
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται καινοτόμα ιδέα η οποία δεν έχει μεγάλο κόστος και αν τελικά υλοποιηθεί μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει στο δήμο. 
Δυστυχώς  «κάποιοι συνυποψήφιοι μνηστήρες» όσο δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, θα συντηρούν κλίμα καχυποψίας για τις προθέσεις των άλλων, θα επανέρχονται ξανά και ξανά διυλίζοντας τον κώνωπα, είτε για ψηφοθηρικούς λόγους είτε για να περιφρουρήσουν τις καριέρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου