Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ωραιόκαστρο: Πολλοί δηλώνουν Υποψήφιοι αλλά θα εγκαταλείψουν


Άρθρο του Γεωργίου Γκόντη,
Η από αρκετό καιρό αναμενόμενη μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» εκτός της διασφάλισης ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, άνοιξε την όρεξη και σε πολλούς μνηστήρες συμπολίτες μας, για   διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, που κάτω από άλλες συνθήκες θα τους ήταν αδιάφορο.
Καθημερινά ακούμε  πολλά και διαφορετικά ονόματα για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Σχεδόν όλοι δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τα ινία της διοίκησης του δήμου. Κάθε φορά που ακούω έναν πολιτικό λόγο ή διαβάζω αυτούς που μάς διοικούν ή θέλουν να μας διοικήσουν, εδώ και χρόνια αισθάνομαι τρόμο, γιατί δεν ακούω τίποτα που να ηχεί ανθρώπινα. Πάντα οι ίδιες λέξεις που λένε τα ίδια ψέματα

Μέσα σε αυτό το μικροπολιτικό και επικοινωνιακό χάος, ο ένας μετά τον άλλο οι «εκκολαπτόμενοι» τοπικοί μας  πολιτικοί «ογκόλιθοι» σπεύδουν να θέσουν στη διάθεση του λαού υποψήφιο τον εαυτόν τους, για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου.
Ως οι νέοι σωτήρες, «αυτόχρίστηκαν» υποψήφιοι, χωρίς καν να υπάρχει ακόμη ο συνδυασμός - παράταξη του οποίου θα ήταν αρχηγοί, με τους μισούς να λένε ότι είμαστε έτοιμοι και άλλους να λένε ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος φορέας, ο οποίος φυσικά θα έχει αυτούς αρχηγούς.

Προσωπικά δεν  πιστεύω κανέναν, οι περισσότεροι θεωρώ ενδιαφέρονται μέσα από αυτή την υποψηφιότητα για μια καλύτερη διαπραγμάτευσή τους για καρέκλα & μισθό. Θα τους πιστέψουμε μόνο όταν δούμε  συνδυασμό – παράταξη, γιατί από παρέες και λόγια του αέρα είμαστε γεμάτοι.   Θα τους πιστέψουμε όταν ακούσουμε τα ονόματα αυτών που θα συμμετέχουν  και όταν μας μιλήσουν με πρόγραμμα και καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο, τότε ναι θα τους πιστέψουμε.

Δυστυχώς, οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του δήμου, προς το παρόν  όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι σαν τα φουσκωτά ροζ φλαμίνγκο του καλοκαιριού. Αγαπητοί φίλοι, στα λόγια των καφενείων φαίνεται ότι μάλλον θα υπάρχουν περισσότερες υποψηφιότητες από τους ψηφοφόρους.
Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ. Εάν θέλετε να δείτε ποιοι ενδιαφέρονται, ποιοι θα είναι   υποψήφιοι, κάνετε υπομονή, σε λίγες ημέρες αρχίζουν στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων. Θα τους δείτε  στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων. Τιμώμενα πρόσωπα σε βαφτίσια αρραβώνες, γάμους, εγκαίνια και τέλος θα τους συναντήσετε στις θέσεις των επισήμων στις μελλοντικές παρελάσεις των εθνικών μας εορτών και δεν θα φτάνουν οι 4-5 καρέκλες να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες.

Πέρα λοιπόν από την αυτονόητη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Αστ. Γαβότση (Πολιτεία με Όραμα),  του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση),  του κ. Δ. Σαραμάντου (Ωραιόκαστρο Τώρα) με ερωτητικό, μιας και αρκετά πρωτοκλασάτα  στελέχη της παράταξής του, διαχώρισαν την θέση τους και κάποιοι από αυτούς όπως ο κ. Αν. Πολυχρονίδης εξέφρασε ανοικτά πλέον  το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση του δήμου. Σίγουρες μπορούν να θεωρηθούν και οι δύο  παρατάξεις που πρόσκεινται  στην  αριστερά, όπως η (Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου Αλληλεγγύη – Ανατροπή)  του κ. Εδιρνέλη και η (Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ωραιοκάστρου) με επικεφαλής τον κ. Θεμελη Άγγελο.

Η μέχρι τώρα επιτυχημένη, παρεμβατική και δυναμική παρουσία της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον Δάκη Μανουσάκη θα έχει και συνέχεια, αφού εδώ και καιρό έχει δηλώσει παρόν και στις ερχόμενες εκλογές.
Ακόμη, έντονα  ακούγεται και το όνομα του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Ν. Μπάτου  ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι η συμμετοχή του στις ερχόμενες εκλογές θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τις οποίες θα διενεργηθούν αυτές μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη».

Πριν από καιρό είχαμε και τη δήλωση του κ. Παντελή Τσακίρη για κάθοδο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.  Δήλωση  η οποία όπως ακούστηκε έτσι  μέχρι τώρα παρέμεινε και ξεχάστηκε.
Τέλος,  το ίδιο αφήσαν να εννοηθεί σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή,  μέλη της  πρωτοβουλίας Κίνησης Συμφωνίας Πολιτών για το Δήμο Ωραιοκάστρου η οποία  βρίσκετε  στο στάδιο  βολιδοσκόπησης με μεγάλο ερωτηματικό στο εάν   μπορέσει να κατεβεί στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου