Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ) ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ »


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΠαρέμβαση ουσίας έκανε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου. Πρότεινε νομοτεχνικές βελτιώσεις σε άρθρα νομοσχεδίου με την εισαγωγή στη νομοθεσία, της Οδηγίας 34/2013, που αφορά κανόνες σύνταξης και όρους δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων εταιρειών (πότε πρέπει να καταθέτουν τους ισολογισμούς τους, ποιοι εξαιρούνται κ.ο.κ.).
Στο σχέδιο νόμου γίνεται λόγος για υιοθέτηση Οδηγιών, που διέπονται από την αρχή της «προτεραιότητας στις μικρές επιχειρήσεις», η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη ελάφρυνσης των διοικητικών βαρών και απλοποίησης των διαδικασιών, ως βασικό παράγοντα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, κάτι που ενέκριναν και οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στις εργασίες της επιτροπής.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: «…είναι μια δίκαιη ρύθμιση, αυτή που εισάγεται σήμερα, καθότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις απαλλάσσονται ως προς την υποχρέωση κατάρτισης της έκθεσης, εφ’ όσον συμπεριλάβουν ορισμένες βασικές πληροφορίες στο προσάρτημα του ισολογισμού τους, ενώ, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος πρέπει επιπρόσθετα να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική πολιτική και τις δραστηριότητες της εταιρείας, κάτι που αποσκοπεί στην επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας, καταπολέμησης της διαφθοράς».
Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε ειδική μνεία στο άρθρο 21 (με το εν λόγω άρθρο τροποποιούνται ορισμένες ρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα Αρτοποιεία, καθώς επιτρέπεται η νόμιμη λειτουργία τους έως τις 31 Μαρτίου 2017, μέχρι και τη συμμόρφωσή τους με το ν. 3526/2007, στον οποίο ορίζονται οι όροι και οι υποχρεώσεις για την ίδρυση συναφών επιχειρήσεων), επιχειρώντας να στηρίξει έναν από τους πιο υγιείς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας.
Δήλωσε:
«…Είναι ένας δυναμικός κλάδος, ο κλάδος των αρτοποιών, ο οποίος έχει να κάνει με πολλούς εργαζόμενους και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή. Ζήτησαν 5ετή παράταση. Είπατε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αποκλείεται, αλλά πρέπει να δείτε με ποιον τρόπο μπορούν να διευκολυνθούν αυτοί οι άνθρωποι για να μην προκύψει κάποιο ζήτημα με τον συγκεκριμένο κλάδο. Το αρτοποιείο της γειτονιάς δεν είναι απλώς ο χώρος από τον οποίο ψωνίζουμε κάθε μέρα το ψωμί ή το γάλα, αλλά είναι ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς…», αποσπώντας άμεσα την την απάντηση – δέσμευση της αρμοδίου Υπουργού, κας. Θεοδώρας Τζάκρη, να έρχεται σχεδόν αντανακλαστικά: «…για το άρθρο 21, από όπου έγινε η παρατήρηση από το συνάδελφο, δίνεται αυτή η παράταση στην προθεσμία συμμόρφωσης των παλαιών αδειών των αρτοποιητικών δραστηριοτήτων μέχρι 31/3/2017, αλλά, μέχρι την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, θα κατατεθεί ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αφού γίνει βεβαίως, διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία αυτή, κύριε Λαζαρίδη. Επιφυλάσσομαι να καταθέσω ένα σύνολο νομοτεχνικών βελτιώσεων…».

Ακολουθεί βίντεο της ομιλίας:
Από Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου