Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Φόνος?, αντι-συνεταιρισμός, κατάρρευση

Όταν μιλάς, επαναλαμβάνεις πάντα αυτό που ξέρεις. Όταν όμως ακούς, μπορεί να μάθεις κάτι νέο. Dalai Lama.
Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι. Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. €/χρόνο. Στα 50 χρόνια σημαίνει 600 δισ. € πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας. Μόνιμη Επιτρ. Οδικής Ασφάλειας. Α. Μαρκούζος-Ιαβέρης. http://scepticusbatsicus.blogspot.gr, 18/2/2016.
Αν μελετήσει κανείς την ιστορία των συνεταιρισμών κατά την τελευταία 35ετία θα αντιληφθεί πολλά. Η ελληνική Πολιτεία προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει προβλήματα στους συνεταιρισμούς αντί να μεριμνήσει για την ανάπτυξή τους, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και όπως συνιστούν ο ΟΗΕ, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και ο κοινός νους. Ακόμα και σήμερα, τα σχέδια για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά, όπως καταφαίνεται από τα σχέδια Νόμων και Τροποποιητικές. Ομ. Καθ Κ. Παπαγεωργίου. isem-journal.blogspot.gr. 1/1/2016
Ο ένας εκ των μεγάλων «πρωταγωνιστών» στο νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα ο αγροτικός τομέας καθώς, στο παρατεταμένο διάστημα των εφτά πλέον ετών της διαμορφωθείσης περιόδου «αγρανάπαυσης» της εγχώριας οικονομίας, οι προβολείς έχουν στραφεί νομοτελειακά στις «σταθερές». Και ο αγροτικός-κτηνοτροφικός τομέας μπορεί -και αυτός- να υποστηρίξει τον ρόλο της φυσικής σταθεράς στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της χώρας. Η Ναυτεμπορική, διοργανώνει το 1ο Αγροτικό Συνέδριο με θέμα «Η ελληνική γεωργία σε κρίσιμο σταυροδρόμι», 23 Μαρ 2016, Divani Caravel, Αθήνα. 6972770832, svourgana@gmail.com.
Μ’ ένα πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία του Α. Τσίπρα μέσα στην ελληνική σημαία και με τον τίτλο «Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», η αγγλική εφημερίδα Guardian αποτυπώνει με έξι μόνον αριθμούς το τέρας της κρίσης και τις δραματικές της συνέπειες. Οι αριθμοί, μέσα από τη σημαία, είναι οι εξής:
25%: Πτώση του Ακαθάριστου Εγχώριου Ποϊόντος
28%: Μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα
28,5%: Πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
61%: Μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
45%: Το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
26%: Ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)
Η οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι πλέον αντίστοιχη με εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του ’30 και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη της. kinisienergoipolites@gmail.com. 15/3/2016.
Δεν είναι «δική» μου η χώρα, αυτή στην οποία ζω. Και δεν είναι και «δική» τους η χώρα, αυτή απ όπου προέρχονται. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ! Δεν μας ανήκει τίποτε σ αυτόν τον κόσμο, έχουμε όμως την τύχη, να μας επιτρέπει να ζούμε σε αυτόν. Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε τίποτε, παρά μόνο να ενδιαφερθούμε και να νοιαστούμε ο ένας για τον άλλον. Αυτό είναι το καθήκον μας. S Kirchner. (μου το έστειλε η ξαδέλφη μου, η Κούλα, που ζει στην Γερμανία …). 20/3/2016.
Το 6ο Συνέδριο «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες», θα γίνει στην Αθήνα, 26-27 Mαρ 2016, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (στάση μετρό Ευαγγελισμός)
με τιμή εισόδου: 50€/άτομο και για τις 2 μέρες. Στο συνέδριο έμπειροι επιχειρημα-
τίες, καλλιεργητές & ακαδημαϊκοί θα προσφέρουν τις εμπειρίες τους σε όλους
Πληρ: 210 7568888, info@agrorama.com.
«Ανθυγιεινό» περιβάλλον για τους πραγματικούς αγρότες. Το ΟΣΔΕ
ίσως έγινε για να βάλει στο απυρόβλητο όλους τους υπαλλήλους,
Είναι τρελό να έχεις 600.000 ενστάσεις σε 720.000 ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου