Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Καθυστέρηση ενεργοποίησης προγράμματος Voucher 2016 από τον ΟΑΕΔ



13.06.2016
Δελτίο τύπου

Καθυστέρηση ενεργοποίησης προγράμματος Voucher 2016 από τον ΟΑΕΔ

ΜΑΡΚΟΥαρέχονταν σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.
Να σημειωθεί ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα αφορούσε σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ενέργεια, Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics κ.α και σε 43 ειδικότητες.
Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι προβλεπόταν να λάβουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασιζόταν σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο σχεδιασμός προέβλεπε, επίσης, τη διαμόρφωση και τη διάθεση συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών των ειδικοτήτων στους παρόχους κατάρτισης, ώστε να υπάρχει ενιαίο σώμα γνώσεων και δεξιοτήτων που θα προσφερόταν στους ανέργους. Με αυτό τον τρόπο το κάθε κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης δε θα μπορούσε να σχεδιάζει το δικό του πρόγραμμα σπουδών.
Με βάση τα παραπάνω και ενώ έχουν ήδη περάσει 6 μήνες από την ανακοίνωση τους,
Ερωτάσθε:
Α) Ισχύουν μέχρι και σήμερα οι όροι του προγράμματος Voucher 2016 από τον ΟΑΕΔ για 26.000 ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών;
Β) Αν ναι, ποιοι οι λόγοι της καθυστέρησης ενεργοποίησης του, με δεδομένη την κοινωνική πραγματικότητα στην αγορά εργασίας;
Γ) Πότε σκοπεύετε, να ανακοινώσετε την έναρξη υλοποίησής του;
Οι ερωτώντες βουλευτές:
Ιλχάν Αχμέτ – Ροδόπης
Κατερίνα Μάρκου – Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου