Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Γεώργιος Λασθιωτάκης: Μαύρη προπαγάνδα και αυτοδιοικητικές εκλογές Ωραιοκάστρου.

 



 Αναμένοντας το επόμενο χτύπημα – το επόμενο ψέμα – το επόμενο Show.

Είναι λυπηρή και πρωτοφανής η έκταση που έχει λάβει η «Μαύρη προπαγάνδα» κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών  εκλογών στο Ωραιόκαστρο. Ιδιαίτερα εναντίον της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. και προσωπικά του επικεφαλής της Παντελή Σκαρλάτου. Διακινούνται από διάφορους κύκλους απίστευτα σενάρια που υπερτερούν και των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Και ενώ διαψεύδονται συνεχώς και παταγωδώς εφευρίσκονται συνέχεια νέα.

Η προεκλογική «πάλη» εξαιτίας της έλλειψης προγράμματος από τους συνυποψήφιους δημάρχους έχουν οδηγήσει σε διεξαγωγή εκλογών life style και στείρας επιφανειακής επικοινωνίας. Παράλληλα λαμβάνει χώρα και ένας ακήρυχτος πόλεμος με κουτσομπολιά,  συκοφαντίες , ψέματα  και κάθε είδους τοξικών χαρακτηρισμών εναντίον υποψηφίων ακόμα και εντός των ίδιων των παρατάξεων.

Στο παιχνίδι έχουν μπει και «ανεξάρτητα» τοπικά μέσα που συκοφαντούν, ειρωνεύονται και λοιδορούν υποψήφιους στο όνομα της «δημοσιογραφικής αλήθειας». Για την παράταξη μας και  τον επικεφαλής Παντελή Σκαρλάτο και τι δεν έχει ακουστεί :

Δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν θα συγκροτήσει ψηφοδέλτιο

Είναι «λαγός» του ενός

Τα έχει «βρεί» με τον άλλον

Είναι «Σύριζα»

Είναι «Δεξιός»

Είναι «Πασοκ»

Είναι Ρωσόφιλος

Είναι Κακός χαρακτήρας

Δεν είναι «καλό παιδί»

Κακομεταχειρίζεται τους υπαλλήλους του

Έχει δικαστικές εκκρεμότητες

Ξοδεύει πολλά ; Που τα βρήκε τα λεφτά ;

Χρωστάει λεφτά

Εξαγοράζει υποψηφίους

Δεν αγαπάει τα ζώα

Εξαφανίστηκε

Είναι εκβιαστής

Έχει κάνει φόνο , έχει μπει φυλακή

και ποιος ξέρει τι άλλο έχει ειπωθεί καθώς και τι ακόμη  θα σκαρφιστούν τώρα τις τελευταίες μέρες  πριν τις εκλογές.

Όλα αυτά λέγονταν και διαδίδονται από διαδικτυακά «τρολ» καθώς και από στόματα «καλών παιδιών» και «κυριών» προσπαθώντας να αποδομήσουν την εικόνα του Παντελή Σκαρλάτου εν όψει των εκλογών. Δεν μιλάνε για το πρόγραμμα, τις προτάσεις ή τις θέσεις τους για τα προβλήματα του τόπου αλλά καταφέρονται προσωπικά με κακοήθειες για να τον απαξιώσουν.

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α.  ποτέ δεν ασχολήθηκε, διαμαρτυρήθηκε, ούτε κατήγγειλε τις συνεχείς και ανυπόστατες συκοφαντίες εναντίον του, διότι δεν τον αγγίζουν τα ψέματα που αποδεικνύονται από μόνα τους φαιδρά και έχουν αποκλειστικά προεκλογική σκοπιμότητα.  Ούτε επιθυμεί να το παίξει πληγωμένος απευθυνόμενος στο θυμικό των συνδημοτών μας.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια αυτού του τύπου δεν τον εκφράζουν. Η θυματοποίηση του ίδιου ή της οικογένειας του δεν αποτελεί εργαλείο προεκλογικής άγρας ψήφων.  Όταν έχεις πρόγραμμα δεν έχεις ανάγκη από εισαγγελικά Show για να «πετάξεις την μπάλα στην κερκίδα» και να αποφύγεις την προγραμματική-πολιτική αντιπαράθεση.

Για τον Παντελή Σκαρλάτο το κοστολογημένο πρόγραμμα κάθε κοινότητας , οι συνεργάτες υποψήφιοι , η εμπειρία και η γνώση του, η επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία είναι τα προσόντα του στη εκλογική παλαίστρα. Η ατσαλάκωτη εικόνα δεν τον εκφράζει γιατί όποιος εργάζεται πραγματικά τσαλακώνεται καθημερινά στο αμόνι της ζωής.

Οι «μικρογκεμπελικές» τακτικές επικοινωνίας από όπου και αν προέρχονται, από όπου και αν καθοδηγούνται, όπως και αν εμφανίζονται δεν τον αγγίζουν.

Μας αξίζει να ζούμε καλύτερα.

Γεώργιος Λασθιωτάκης

Υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου