Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο Δήμαρχο στο Ωραιόκαστρο



Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, από τις οποίες (αρχές) περιμένουμε, να σταθούν δίπλα στους δημότες υλοποιώντας έστω και στο ελάχιστο τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνονται ΚΥΡΙΩΣ η εν γένει ποιότητα της καθημερινότητας και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των πολιτών (καθαριότητα, σχολεία, χώροι πράσινου, υποδομές, κλπ), η διάφανη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου, οι τρόποι και μέθοδοι καταπολέμησης της τοπικής ανεργίας, η προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και το κοινωνικό έργο στήριξης των δημοτών και ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων  κατηγοριών.

Δυστυχώς όμως στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι δήμαρχοι που διοίκησαν μέχρι τώρα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ήταν κομματικά στελέχη και  εξαρτώμενοι από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι «διεκδικήσεις» τους απέναντι στην κεντρική διοίκηση να αναλώνονται σχεδόν αποκλειστικά στο επίπεδο των παρακλήσεων και όχι των διεκδικήσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικά εξαρτημένης κατάστασης ήταν η παντελής έλλειψη αντίδρασης όταν η χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) όλο και συρρικνώνονταν χρόνο με το χρόνο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποδείχθηκαν ανίκανοι να απορροφήσουν σημαντικά έσοδα των Δήμων από άλλες πηγές όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα ή η εκμετάλλευση δημοτικής περιουσίας, κ.λ.π. Κατέφευγαν έτσι στην εύκολη λύση της εξεύρεσης πόρων από την έμμεση και άμεση φορολόγηση των δημοτών π.χ αύξηση των δημοτικών τελών, ακίνητης περιουσίας άλλων ειδικών φόρων, κ.λ.π. για να επιτελέσουν έστω τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του Δήμου.

Σήμερα δύο τέτοιοι πολιτικά εξαρτώμενοι υποψήφιοι (της κυβερνητικής παράταξης) διεκδικούν τη ψήφο των δημοτών χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους, παρά μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και των βουλευτών που τους στηρίζουν.

Διετέλεσαν αμφότεροι διορισμένοι από την κυβέρνηση σε έμμισθες θέσεις νομικών προσώπων. Υποδιοικητής ο ένας σε δημόσιο νοσοκομείο, αντιπρόεδρος παγίων της ΕΥΑΘ ο άλλος, υποψήφιος (μη εκλεγείς) βουλευτής της ΝΔ ο ένας, πρώην αντιδήμαρχος ο άλλος σε διοίκηση που αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες, κ.λ.π.

Αυτοί οι υποψήφιοι ζητούν τώρα τη ψήφο των δημοτών, για να παρουσιάσουν τι διαφορετικό άραγε από αυτό για το οποίο αποδοκιμάστηκαν ή αποδοκιμάζονται σήμερα από τους δημότες;

Από την άλλη, υπάρχει και η υποψηφιότητα του Παντελή Σκαρλάτου, με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης (αν.α.σ.α).

Ενός ανεξάρτητου οικονομικά επιχειρηματία, αυτοδημιούργητου, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση και υποχρέωση, που έχει βούληση και σκοπό τη «αναβάθμιση» του Δήμου μας, ώστε να «μπει στο ίδιο κάδρο» με άλλους  Δήμους της Θεσσαλονίκης, που «ζηλεύουν» οι συνδημότες μας.

Η τεχνογνωσία και οι ικανότητες, του επικεφαλής της αν.α.σ.α, τον «οδήγησαν» να έχει από καιρό καταθέσει δημόσια, στην κρίση των πολιτών, ένα πλήρως ανεπτυγμένο, καλά σχεδιασμένο και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα για το σύνολο του Δήμου αλλά και την κάθε περιοχή ξεχωριστά! Παροτρύνω και παρακινώ την κάθε μια και τον κάθε ένα δημότη να «μπει» στους παρακάτω συνδέσμους και να διαβάσει το ξεχωριστό αναλυτικό πρόγραμμα για την κάθε μια περιοχή του Δήμου μας.

Οι γενικοί άξονες και το Ωραιόκαστρο στο σύνδεσμο: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas

Πεντάλοφος: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-to-pentalofo

Νεοχωρούδα: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-te-noxorouda

Λητή: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-te-n-liti

Δρυμός: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-to-drymo

Μελισσοχώρι: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-to-melissochori

Νέα Φιλαδέλφεια: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-te-n-philadelpheia

Μονόλοφος-Μεσαίο-Πετρωτό: https://pantelisskarlatos.gr/index.php/to-programma-mas/to-programma-mas-gia-monolofo-petroto-mesaio

 

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 λοιπόν, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟ  και αν.α.σ.α  γιατί ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και θα το πετύχουμε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου