Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Δράσεις για τη νέα παραλία προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Σάββας Χαλιαμπάλιας- Πολιτευτής Θεσσαλονίκης


Δράσεις για τον εξωραϊσμό της νέας παραλίας και την ασφάλεια των πολιτών που κινούνται σ’ αυτήν προτείνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Μίλησε για το ερασιτεχνικό ψάρεμα, την κίνηση των ποδηλάτων, τη ρίψη πατινιών στη θάλασσα ,το πότισμα των δένδρων, τη συντήρηση των σιντριβανιών και άλλα θέματα, στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη συντήρηση και την επιτήρηση του παραλιακού μετώπου.  
«Καλό είναι να μπει μια τάξη στην παραλία καθώς υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Ένα απ’ όλα είναι οι ψαράδες οι οποίοι ψαρεύουν με σαλαγκιά (με μεγάλα καλάμια). Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας η θάλασσα είναι καθαρή με πολλά ψάρια και πίνες που τις βρίσκουμε μόνο  σε καθαρά νερά. Ένα απόγευμα εντόπισα πάνω από 200 άτομα που ψάρευαν με αυτόν τον τρόπο (βιντεο).Περνάει ο κόσμος – κυκλοφορούν μικρά παιδιά αυτές τις ώρες – και υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάποιο ατύχημα. Τουλάχιστον στις μέρες και στις ώρες αιχμής να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο  ωράριο για το ψάρεμα. Όσοι επιθυμούν, να κάνουν το χόμπι τους ορισμένες ώρες και μέρες ,όχι όμως Σάββατο απόγευμα. Δεν γίνεται να ψαρεύουν αυτές τις ώρες και ειδικά με αυτόν τον τρόπο» επισήμανε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.  
«Άλλο θέμα είναι η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα ποδήλατα, στον ποδηλατόδρομο, σε ώρες αιχμής. Ξέρετε πόσες φορές έχω γίνει μάρτυς καβγάδων; Πηγαίνει το παιδάκι με το ποδηλατάκι κι έρχεται ο άλλος με φόρα και πέφτει επάνω του. Έχουν γίνει ατυχήματα. Θα πρέπει τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα να υπάρχει ένα όριο ταχύτητας. Να τοποθετηθούν πινακίδες με όριο τα 10 χιλιόμετρα την ώρα  για παράδειγμα. Όλοι χωράμε στην παραλία όταν υπάρχουν σωστοί κανόνες. Τώρα μαλώνουν οι πολίτες μεταξύ τους και γίνεται χαμός χωρίς λόγο» ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας. 
Όσον αφορά τα πατίνια σημείωσε ότι «έχουν ανοίξει μια βεντέτα οι πιτσιρικάδες με την κοινωνία και με το δήμο Θεσσαλονίκης. Ρίχνουν τα πατίνια μέσα στη θάλασσα (φωτογραφία) γιατί το έχουν περάσει για παιχνίδι και κάνουν  πλάκα. Εκτός από το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης πρέπει να μπουν και σοβαρά  πρόστιμα. Να ξέρουν και οι κηδεμόνες αυτών των παιδιών ότι θα πρέπει και αυτοί να το δουν λίγο σοβαρότερα. Όλα ξεκινούν από το σπίτι. Εγώ αν ήμουν στο δήμο θα είχα κάνει ήδη μήνυση κατά αγνώστων και θα πρόσφερα ένα χρηματικό ποσό, π.χ. 1000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες. Και αν βρίσκονταν οι υπαίτιοι θα τους έκανα και αγωγή ζητώντας χρηματική αποζημίωση. Δεν γίνονται πλάκες εις βάρος της οικολογίας. Υπάρχει μια επιχείρηση, αυτά τα πατίνια είναι περιουσία κάποιου, η περισυλλογή τους κοστίζει και ρυπαίνουν και το περιβάλλον όταν βρίσκονται μέσα στο νερό. Ποιος θα τα μαζέψει αυτά; Και ενώ γνωρίζουν ότι προκαλούν ρύπανση συνεχίζουν». 
«Έχω ακούσει ότι το  σύστημα ποτίσματος της νέας παραλίας είναι πολύ πρωτοποριακό. Όταν βρέχει τα νερά της βροχής συγκεντρώνονται σε φυσικούς ταμιευτήρες όπου εκεί βρίσκονται κάποιες υποβρύχιες αντλίες και έτσι γινόταν- όταν λειτουργούσαν- το πότισμα των δένδρων. Δεν χρειάζεται καν να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, είναι ένα αυτόνομο σύστημα. Χάλασαν 3-4 αντλίες οι οποίες έπρεπε να επισκευαστούν για να λειτουργήσει ξανά. Όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μου αρέσει αυτό σαν σύστημα και είναι καλό να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Αλλά μετά έξι μήνες, ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα γι΄ αυτό» ανέφερε ο γνωστός επιχειρηματίας επισημαίνοντας και το θέμα του φωτισμού: «Το κόστος για να βάλουν 1000 λαμπτήρες (led) δεν είναι πάνω από  15.000 ευρώ. Ο δήμαρχος, προεκλογικά, το θέμα του φωτισμού της νέας παραλίας το είχε κάνει… σημαία. Έπρεπε αυτό το πρόβλημα ήδη να έχει λυθεί. Τώρα εκπλήσσομαι που περπατάω το βράδυ και βλέπω σκοτάδι».
Ο κ. Χαλιαμπάλιας έθεσε και το θέμα των συντριβανιών λέγοντας ότι «τα μικρά συντριβάνια της νέας παραλίας δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ (φωτογραφία). Είναι καμιά δεκαριά. Εδώ και πολλά χρόνια ρημάζουν και βρωμίζουν.  Κατ’ εμέ δεν ήταν και το καλύτερο, δίπλα στη θάλασσα να κατασκευάζεις συντριβάνια. Γιατί χρειάζεται σωστή και υπεύθυνη  συντήρηση. Στον αντίποδα βλέπουμε όμως ότι το μεγάλο συντριβάνι που είναι δίπλα στον Όμιλο,  λειτουργεί τέλεια επειδή με χορηγία το συντηρεί ιδιώτης. Και μπράβο του». Επιπλέον, σημείωσε ότι θα ήθελε «αυτοχρηματοδοτούμενη τη νέα παραλία» προτείνοντας να νοικιαστούν επιτέλους όλα τα παραθαλάσσια οικήματα για να εξοικονομηθούν χρήματα, τονίζοντας πως «όταν δεν έχεις λεφτά, δεν είναι εύκολα τα πράγματα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου