Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Πάμε δυνατά. Πάμε για την πρωτιά. Τέρμα τα πειράματα»





Μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, μπροστά σε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον πεζόδρομο του Ωραιοκάστρου, έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας για τον δήμο Ωραιοκάστρου. «Τέρμα τα πειράματα, πάμε δυνατά, πάμε για την πρωτιά. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, είναι η αρχή μιας καινούργιας πορείας, είναι το τέλος της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ γιατί αγωνιούμε, γιατί νοιαζόμαστε, γιατί έχουμε δώσει το “είναι” μας. Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ξεκαθάρισε δε πως ο ίδιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί του σύμβουλοι «δεν έχουμε από πίσω μας κανέναν, ούτε κομματικό μηχανισμό, ούτε κάποιους που επιθυμούν να τοποθετήσουν δημάρχους που έλαμψαν δια της απουσίας τους τα προηγούμενα χρόνια». «Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια, με μια νέα διοίκηση συμμετοχική, η οποία θα έχει τελείως διαφορετική κουλτούρα, από ότι γνώρισε ο τόπος μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση την οποία κατηγόρησε ότι «απογοήτευσε όλους όσοι την πίστεψαν και τη στήριξαν». «Αυτό που δημιουργεί απορία είναι πως η ίδια απερχόμενη διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος επιθυμούν να αναλάβουν ξανά τη διοίκηση. Βέβαια, δεν έχουν συμμάχους κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στα κοινά του τόπου ο νυν δήμαρχος έδωσε ότι μπορούσε να δώσει. Θα έπρεπε να αναγνωρίσει τη στιγμή της αποχώρησης και να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους», τόνισε.

Μιλώντας για τους ανθυποψηφίους του είπε πως «κάποιοι θέλουν να βγουν δήμαρχοι δια της απουσίας τους». «Προσπαθούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές, αποφεύγουν να κριθούν, να συγκριθούν. Απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο, έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ στο χώρο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις. Πως θα διοικήσουν; Από την κρεβατοκάμαρα τους μέσω internet, ή μέσα από κλειστά γραφεία;».

Αναφερόμενος στο έργο της παράταξης του, από τη θέση της αντιπολίτευσης τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε πως «κρίναμε δίκαια, βρισκόμασταν πάντα στις επάλξεις». «Ήμασταν η μοναδική και πραγματική αντιπολίτευση του τόπου, ήταν ένα βάρος και μία ευθύνη την οποία σηκώσαμε. Δεν σταματήσαμε ούτε μία στιγμή», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως δόθηκαν μάχες, ενώ παρουσιάστηκαν ιδέες, προτάσεις, λύσεις και έτοιμα σχέδια για διάφορα ζητήματα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε θετικός στις συνεργασίες, για τις οποίες, όπως ανέφερε, η «Δύναμη Δημιουργίας» ήταν πάντα πρόθυμη, όχι τώρα που τις επιβάλλει ο νόμος του «Κλεισθένη». «Με πράξεις δείξαμε ότι εμείς τη συνεργασία την εννοούμε. Σήμερα δηλώνουμε έτοιμοι όπως πάντα», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στους δημότες Ωραιοκάστρου. «Ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα που έχει 7.500 λέξεις, 30 ενότητες και εκατοντάδες υποενότητες. Δεν φοβόμαστε να μας κρίνετε. Τα προγράμματα των ανθυποψηφίων είναι ευχολόγια. Εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό με χρονοδιαγράμματα και τρόπο υλοποίησης», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Καθαριότητα, τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, την Ανακύκλωση, τα Δημοτικά Τέλη, την Υδρευση, την Αποχέτευση, την Ασφάλεια, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, τα Αδέσποτα, τη Συγκοινωνία, την Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια, τη Σχολική Στέγη, την Αξιοποίηση Ορεινού Ογκου, την Προσβασιμότητα, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε την ομιλία του με μια προσωπική εξομολόγηση προς τους δημότες. «Θέλουμε τη δική σας εμπιστοσύνη και τη δική σας βοήθεια. Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί κάναμε ήμασταν εδώ και κάναμε καταγραφή των προβλημάτων του δήμου μας. Γιατί αξιοποιήσαμε τον χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και θα σας εξομολογηθώ κάτι. Ήμουν για χρόνια διοίκηση. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ το 2014, όταν για λίγο έχασα τις εκλογές ότι ο Θεός το έκανε για να με ευλογήσει με εμπειρία και γνώση. Κι έτσι νιώθω τώρα. Δεν θα ήμουν ποτέ τόσο έτοιμος όσο είμαι σήμερα. Και βέβαια, δεν θα ήμουν τόσο καλός το 2014 εάν έβγαινα δήμαρχος, όσο πιστεύω ότι θα είμαι τώρα το 2019».

«Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, με τους πιο έμπειρους ανθρώπους. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα. Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί μπορούμε να αναλάβουμε δουλειά σήμερα χωρίς να χρειαστεί να περιμένει ο τόπος δύο με τρία χρόνια κάποιοι άλλοι να καταλάβουν που βρίσκονται. Γιατί είχαμε συνέπεια στο ρόλο μας, στο λόγο μας και στη δική σας εντολή. Γιατί είμαστε οι ίδιοι και πριν και τώρα και μετά. Γιατί ήμασταν παρόντες - πρωταγωνιστές σε όλα τα προβλήματα και δώσαμε λύσεις. Ήμασταν η πιο ενεργή αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος», συμπλήρωσε, καλώντας τους δημότες, να στηρίξουν την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» την ώρα της κάλπης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου