Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Σαραμάντος , η Κωλοτούμπα και ο Παπακωνσταντίνου .


ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Η λέξη “τούμπα” είναι ουσιαστικό γένους θηλυκού και έχει αρκετές ερμηνείες στις οποίες μεταξύ άλλων  περιλαμβάνονται και οι εξής:
1. μικρό ύψωμα μερικών μέτρων, που προέκυψε από συσσώρευση χωμάτων με συνώνυμα: λόφος, τύμβος,
2. πλήρης περιστροφή οποιουδήποτε αντικειμένου,
3. αναποδογύρισμα του σώματος με συνώνυμα: Κωλοτούμπα, κουτρουβάλα, τακλάς,
4. Κωλοτούμπα ή κολοτούμπα είναι η τούμπα που πραγματοποιείται με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια προς τα πάνω, με συνώνυμα: Κυβίστηση, τούμπα (μεταφορικά) υπαναχώρηση από τις αρχικές απόψεις ή θέσεις, πλήρης μεταστροφή σε σχέση με όσα πριν υποστήριζε κάποιος.
Μια τέτοια υπαναχώρηση από τις αρχικές τους θέσεις κι απόψεις, μια τέτοια πλήρης μεταστροφή από τις προεκλογικές τους κατηγορίες, σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου, έκαναν πρόσφατα τόσο ο πρώην Δήμαρχος κ. Σαραμάντος Δημήτρης όσο και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου κ. Δούμπαλας Κυριάκος, λίγο πριν την δικάσιμο εις βάρος τους, που είχε οριστεί να εκδικαστεί αυτήν την εποχή.
 
Συγκεκριμένα: Ο πρώην Δήμαρχος με έγγραφό του ανακάλεσε τα όσα ισχυρίστηκε και δήλωσε στα μέσα ΜΜΕ, σε έντυπα κλπ κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, αφού όπως εγγράφως δήλωσε, από αυτά…………, τίποτα δεν ισχύει και ζήτησε συγνώμη από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για την προσβολή την οποία υπέστη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γραπτή μετάνοια , του τότε προέδρου του Δ.Σ.του δήμου Ωραικάστρου κ. Δούμπαλα Κυριάκου δηλαδή ότι: όσα ισχυρίστηκε προφορικά κατά του υποψηφίου δημάρχου Παπακωνσταντίνου Γ. στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου 2014 και ειδικότερα την 21η και 22 Μάιου 2014 τίποτα δεν ισχύει και ζητά συγνώμη για την προσβολή και την συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη ο κ. Παπακωνσταντίνου Γ.

Κάτω από τις έντονες συνθήκες που διεξάγονται οι προεκλογικοί αγώνες πολλές φορές η παραδοχή των λαθών και ή ειλικρίνεια για αυτά, δεν είναι μόνο «χρυσός»· είναι «λίβανος και σμύρνα»
Υπάρχουν στη ζωή, την ατομική και την κοινωνική, στιγμές που πρέπει κανείς να παραδέχεται τα λάθη του, τα οποία λάθη έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αυτός που τα κάνει, που ενώ κατέχει ή κατείχε δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει……..
 
Όλα αυτά μας έκαναν να θυμηθούμε τα λόγια ενός Γάλλου συγγραφέα και ίσως του μεγαλύτερου γνωμικογράφου όλων των εποχών, του Λα Ρουσφουκώ 1613-1680
“ Η μεταμέλεια δεν είναι τόσο η λύπη για το κακό που κάναμε, όσο ο φόβος για εκείνο που μπορεί να πάθουμε εξαιτίας του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου