Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Το στοχευμένο πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Πενταλόφου της Δ.Ε Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υπ. Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος.





Δημόσιο διάλογο άνοιξε ο Υπ. Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος στον Πεντάλοφο της Δ.Ε Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου με  εκπροσώπους  αγροτών και κτηνοτρόφων. Στη  δημόσια ανοικτή συζήτηση η οποία διήρκησε πάνω από τρείς (3) ώρες συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι κάτοικοι του Πενταλόφου. Η περιθωριοποίηση της Δ.Ε Καλλιθέας τόσο από την σημερινή ,όσο και από τις προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, συσσώρευσε τεράστια προβλήματα σε επαγγελματίες αγρότες , κτηνοτρόφους και τους κατοίκους της.

Τα υπέρογκα δημοτικά τέλη στη συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών , η ασφάλεια , η εγκατάλειψη των υποδομών παιδείας αθλητισμού και πολιτισμού συζητήθηκαν διεξοδικά με τους συμμετέχοντες.

Ο Υπ. Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος, ο τέως Δήμαρχος Καλλιθέας Χρήστος Τερζής και ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη Ανατροπή» Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, παρουσίασαν συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα που χρόνια τώρα συσσωρεύονται και δυστυχώς δεν επιλύονται με ευθύνη των διοικούντων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Βασικό άξονα των προτάσεων που κατέθεσε στους παρευρισκόμενους ο  Υπ. Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος είναι, η στοχευμένη αναπτυξιακή στρατηγική με χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων και ταυτόχρονα η μείωση του διοικητικού κόστους του Δήμου. Όπως τονίσθηκε, μέσα από τη δραστική μείωση των απευθείας αναθέσεων, εξοικονομούνται οι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακές τοπικές δράσεις. Ο Υπ. Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος  δεσμεύθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Διοίκησης, για την λειτουργία γραφείου υποστήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων. Η συγκεκριμένη δημοτική δομή κρίνεται απολύτως αναγκαία προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ομάδες δημοτών που δυστυχώς έχουν αγνοηθεί πλήρως τόσο από τη προηγούμενη όσο και από τη σημερινή διοίκηση. Η  Δημοτική Παράταξη «αν.α.σα» δεσμεύεται για την πλήρη υποστήριξή των αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από ένα έτοιμο και συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ,αλλά και μέσα από την αξιοποίηση της επαγγελματικής γνώσης που διαθέτει ο Υπ.Δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος.

Γραφείο Τύπου

«αν.α.σ.α.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου