Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΣΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα διάφορα κανάλια, όπως διαπιστώνει ο κόσμος, έχουν όλες δύο κοινά γνωρίσματα. Πρώτα, ότι η Νέα Δημοκρατία βγαίνει παντού ενισχυμένη με ποσοστά άνω του 40% και δεύτερον ότι η Ένωση Κεντρώων είναι παντού εξαφανισμένη - προφανώς δεν την συγκαταλέγουν ούτε καν στο ερωτηματολόγιο.
    Τώρα γίνεται αντιληπτό, γιατί διάφορες ιστοσελίδες μετά την 7η Ιουλίου του 2019 ανέγραφαν ότι ο Βασίλης Λεβέντης αποχωρεί από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων. Ήθελαν να θεωρηθεί ότι ο Λεβέντης τελείωσε. Εμείς στέλναμε διαψεύσεις, όμως όλοι απέφευγαν επιμελώς να τις δημοσιεύσουν. ‘Ολα αυτά συνδυάστηκαν με πλήρη αποκλεισμό του Βασίλη Λεβέντη από όλα τα ΜΜΕ. Συνεπώς η εξαφάνιση της Ένωσης Κεντρώων από τις δημοσκοπήσεις, η ψευδής είδηση περί παραίτησής του από την ηγεσία του κόμματος και ο αποκλεισμός από όλα τα ΜΜΕ, έκαναν πολλούς να θεωρήσουν ότι επήλθε ο πολιτικός θάνατος του Βασίλη Λεβέντη.
     Όμως θυμίζουμε σε όλους, ότι και τον Ιανουάριο του 2015 καμία δημοσκόπηση δεν μίλαγε για την Ένωση Κεντρώων, όμως το ποσοστό στις εκλογές πλησίασε το 2%. Ακόμη και το Σεπτέμβριο του 2015 οι αναφορές στην Ένωση Κεντρώων ήταν ελάχιστες, απλά σχολιαζόταν ότι άγνωστο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Λεβέντης. Αντιλαμβανόμαστε ότι ένα κόμμα τίμιο κάθεται στο ρουθούνι του συστήματος, συνεπώς θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα είχαμε την παραμικρή στήριξη από το εκδοτικό κατεστημένο. Όμως, παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε ύπουλα η εξόντωση της Ένωσης Κεντρώων το 2019, παρά το γεγονός ότι μέσω αποστασιών βουλευτών μας, επιδιώχθηκε να δοθεί η εντύπωση ότι ο Βασίλης Λεβέντης είναι ανίκανος να επιλέξει συνεργάτες, όλοι ξέρουν ότι μέσα στη Βουλή ούτε μνημόνια, ούτε Πρέσπες, ούτε αντιλαϊκά μέτρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Όταν αποστατούν βουλευτές, η μία εκδοχή είναι να είναι ανίκανος ο αρχηγός, υπάρχει όμως και η δεύτερη εκδοχή. Ο αρχηγός στάθηκε στο ύψος του, πιστός στον όρκο του στο λαό και εφευρέθηκε ο τρόπος της μεταπήδησης βουλευτών σε άλλα κόμματα, προκειμένου να τον γκρεμίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Οι βουλευτές είχαν εκλεγεί το 2015 με λίστα οπότε οι βουλευτές με στοιχειώδες ήθος όφειλαν να παραδώσουν την έδρα τους. ‘Ομως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης με τις μεταγραφές αυτές πίσω από τις οποίες εκρύβοντο οι ίδιοι, υποβίβασαν την πολιτική σε επίπεδο ποδοσφαίρου.
     Όσον τώρα αφορά τα μεγάλα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις, αυτά οφείλονται στο καθολικό λιβάνισμά της από όλα τα ΜΜΕ. Όταν όλοι προπαγανδίζουν ότι πάμε καλά, ότι λύσαμε το μεταναστευτικό και διαφυλάξαμε τα σύνορά μας και ότι γλιτώσαμε τους πολλούς θανάτους με την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καραντίνα, όταν αντίλογος δεν ακούγεται, αφού ο Τσίπρας συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις, να έχει σύνθημά του δώστε και άλλα, δώστε τα όλα, όταν οι υπουργοί παρελαύνουν σε όλα τα κανάλια και υπόσχονται όλα σε όλους, τί να κάνει ο έρημος ο κόσμος, ποιόν να πιστέψει, σε ποιόν να βασιστεί;
     'Ομως το μεν μεταναστευτικό παραμένει άλυτο, ο Ερντογάν καραδοκεί, ο Κυριάκος φοβάται να ζητήσει σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει κοινή απόφαση όλων των ηγετών της και να υποχρεωθεί η Τουρκία να διαφυλάξει εκείνη τα σύνορα της και να εξεταστεί πως θα διανεμηθούν αυτοί που εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος με θέσπιση εγγυήσεων για όλα αυτά. Συνεπώς το μεταναστευτικό είναι στη μέση, μένει άλυτο. Μη υπάρχουσας απόφασης ξεκάθαρης από την Ευρώπη, ο Ερντογάν θα απειλεί μόνιμα την Ελλάδα. Η δε καραντίνα, η μεγάλη «επιτυχία »του Κυριάκου Μητσοτάκη να δούμε από πόσους θα θεωρείται επιτυχία στο τέλος. Η απότομη νέκρωση των πάντων μπορεί όντως να έσωσε από το θάνατο αρκετούς, όμως μπορεί να μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις η επιστροφή στην... κανονικότητα. Ό,τι γλιτώσαμε αρχικά, μπορεί να μας κοστίσει στη συνέχεια. Αν είχε επιλεγεί ηπιότερος τρόπος περιορισμού στην Ελλάδα (τηρουμένων των συμβουλών των επιστημόνων και με επεξήγηση στα πλήθη της ανάγκης αποφυγής συνωστισμών), η επιστροφή στην κανονικότητα θα ήταν ευκολότερη και η μαύρη τρύπα της οικονομίας μικρότερη. Ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε τους έλληνες, θεώρησε ότι είναι ατίθασοι και με την πειθώ δεν συμμορφώνονται και έκλεισε το λαό στα σπίτια του. Στο τέλος λοιπόν, όταν με το καλό περάσει η δοκιμασία, τότε θα δούμε, ποια τακτική έπρεπε να ακολουθηθεί. Η καραντίνα του Κυριάκου που σίγουρα θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια, ή η τακτική της πειθούς που αναδεικνύει το σεβασμό προς το λαό και μια πολιτισμένη και δημοκρατική σχέση πολιτών και κράτους;
   Για δε τις τόσο συχνές δημοσκοπήσεις που πληρώνουν κάποιοι, τους λέμε, μην ξοδεύουν τα λεφτά τους. Ζούμε σε εποχή που και λίγες μέρες είναι αρκετές για να αλλάξει ο κόσμος.
Κυριακή ωσαννά και Πέμπτη σταύρωσον αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου