Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Πεντάλοφος: 'Οταν η εγκατάλειψη έχει όνομα





Σοβαρό πρόβλημα και θα έλεγα το δεύτερο πιο σοβαρό μετά το διάτρητο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και άλλα πολλά,  που αντιμετωπίζει ο Πεντάλοφος αυτή τη στιγμή,  είναι οι μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι  στο χωριό και οι λακκούβες σ αυτούς τους δρόμους, που δεν είναι και λίγοι..
Όλοι κυκλοφορούμε και βλέπουμε καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους του χωριού και όχι μόνο την κατάσταση του οδοστρώματος. Τεράστιες λακκούβες και μπαλώματα σε "παλιές" συνθέτουν μια άσχημη, δυσλειτουργική και ταυτόχρονα επικίνδυνη κατάσταση για οδηγούς και πεζούς.

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα είτε πέφτοντας μέσα σε αυτές είτε προσπαθώντας να τις αποφύγουν. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες που η κακοκαιρία είναι έντονη και οι λακκούβες και μεγαλώνουν και βαθαίνουν!
Η φωτογραφίες που τραβήχτηκαν απεικονίζουν την τραγική εικόνα του δρόμου προς τις δεξαμενές, που οδηγεί στις εκεί οικίες και  κτηνοτροφικές μονάδες και του δρόμου  απέναντι ακριβώς από το δημοτικό γήπεδο Πενταλόφου.

Πολλά παράπονα διατυπώνονται από τους κατοίκους, οι οποίοι αδυνατούν να προσεγγίσουν με το όχημα τους, την οικία, τα κτήματά και τις κτηνοτροφικές τους μονάδες, διότι οι μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι (χωματόδρομοι) έχουν καταστεί απροσπέλαστοι  λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε πρόσφατα, άλλα και κάθε φορά που βρέχει.. 
Τα βαθιά χαντάκια που έχουν δημιουργηθεί και  σε όλο το αγροτικό δίκτυο δυσχεραίνουν την πρόσβαση των καλλιεργητών και ο προβληματισμός εντείνεται ενόψει της έναρξης του θέρους.

Για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών κρίνεται εντελώς απαραίτητο  ο δήμος να κάνει παρεμβάσεις με  γκρέιντερ. Για τον σκοπό αυτό η προηγούμενη διοίκηση είχε καταφέρει να το εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” μελέτη αγοράς μηχανήματος άξιας 300.00 ευρώ περίπου. Κατάφερε να εγκριθεί επιχορήγηση  155.000 ευρώ περίπου, ενώ για το υπόλοιπο πόσο της αγορά του, περί τις 145.000 ευρώ εγκρίθηκε δάνειο. 
Ένα δάνειο που οι νυν άνθρωποι της “γραβάτας και του γραφείου”  έπρεπε να  είχαν τελειώσει εδώ και καιρό τις διατυπώσεις ώστε  να έχουμε προβεί σαν δήμος έγκαιρα στην αγορά του μηχανήματος και να μην χάσουμε και την επιχορήγηση. Ενός μηχανήματος που είναι πολύ απαραίτητο στις αγροτικές περιοχές Καλλιθέας και Μυγδονίας.
Όμως το γκρέιντερ ακόμη αγνοείται και ιδού τα αποτελέσματα. Ίσως χρειαστεί να απευθυνθούμε στην εκπομπή  “ Φώς το Τούνελ” για την εύρεσή του.

Αγνοείται ακόμη  και η ασφαλτόστρωση  της αγροτικής οδού από τα νέα νεκροταφεία Πενταλόφου έως την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Ένα έργο το οποίο η διοίκηση του πρώην δημάρχου κ. Γαβότση, είχε εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και είχε εγκριθεί μαζί με αντίστοιχο δρόμο της Λητής ένα σημαντικό ποσό για την υλοποίησή του,  άλλα η νυν διοίκηση του κ. Τσακίρη με τις συνεχείς παρατάσεις (4) που δίνει, δείχνει ανήμπορη να το υλοποιήσει.   

Σίγουρα  ο πρόεδρός της τοπικής μας κοινότητας παρά της φιλότιμες προσπάθειές που καταβάλει δεν φταίει γιαυτό το κατάντημα των δρόμων. Γιατί απλούστατα οι αρμόδιοι ή τον αγνοούν ή δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους.
 Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, οι άνθρωποι των "σαλονιών" και τις "γραβάτας" τι κάνουν για όλα αυτά;  
Θα κάνουν κάτι επιτέλους και για τον Πεντάλοφο; 
Θα στρώσουν τους πολλούς χωματόδρομους με άσφαλτο;
Δήμος Ωραιοκάστρου δεν είναι μόνον η πόλη του Ωραιοκάστρου, είναι και  οι κοινότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου