Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ





Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΕΕ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Το κακοστημένο σκηνικό φαρσοκωμωδίας στις πλάτες των οικονομολόγων και των άλλων επιστημόνων με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για να πάρουν την επιδότηση των 600€, βγήκε στην επιφάνεια τις προηγούμενες μέρες. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για αυτή την κατάντια, αλλά συνεχίζει την κοροϊδία!
Καταργείται το πρόγραμμα μετά τη γενικευμένη κατακραυγή!
Η κυβέρνηση το μάζεψε άρον άρον, αλλά και πάλι δεν εντάσσει τους δικαιούχους στο επίδομα των 800€. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ απευθείας χωρίς την προϋπόθεση της τηλεκατάρτισης.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση εξαίρεσε από το έκτακτο επίδομα δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους. Αντί αυτού, τους υποσχέθηκε μια επιταγή 600 ευρώ (voucher), εφόσον όμως συμμετάσχουν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης 100 ωρών, μετατρέποντάς τους σε «πελατεία» για τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ και των κολεγίων, που θα αναλάμβαναν με το αζημίωτο την «εκπαίδευσή τους». Έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε εργοδότες να πιέζουν εργαζόμενους επιστήμονες με «μπλοκάκι» να δουλεύουν χωρίς μισθό, αφού θα «πληρώνονταν» με voucher.
Η εμπλοκή των ιδιοκτητών ΚΕΚ και σχολαρχών επιβεβαιώθηκε και από την «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας...», από την οποία προκύπτει ότι το κέρδος των μεσαζόντων, ΚΕΚ και κολεγίων, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 84.760.740 ευρώ!
Η ηγεσία του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ) έχει υποχρεωση να δώσει εξηγήσεις αφού πρωτοστάτησε για την εφαρμογή του προγράμματος. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο την προώθηση του εμπαιγμού και αυτής της φαιδρότητας, αναιρώντας ακόμα και το αίτημα για απόδοση επιδόματος 800€ που αρχικά είχε υιοθετήσει. Όχι μόνο έκανε «σημαία» της αυτά τα προγράμματα, αλλά επιμελώς αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτα συνεδρίαση της ΚΔ προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, όπως είχε ζητήσει επίμονα και δημόσια η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ από τις 7/4/2020. Στις μεθοδεύσεις στήριξης της κυβέρνησης, η ηγεσία του ΟΕΕ φαίνεται ότι έχαιρε της ανοχής και συναίνεσης, αν όχι της στήριξης, από τους «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ» (ΠΟΕ), της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πνεύμα της «εθνικής ομοψυχίας».
Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι το γεγονός ότι την τηλεκατάρτιση αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων και λογιστών θα την έκαναν διάφορα κολέγια, η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία PWC, το Κέντρο Κατάρτισης της Alpha Bank, διάφορα ονομαστά ΙΕΚ («ΑΚΜΗ» κ.ά.), η Ελληνοαμερικανική Ένωση (!) και κάθε τέτοιου τύπου Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, εμπλεκόμενο με κάποιον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Όχι μόνο θα ξεκοκάλιζαν εκατοντάδες χιλιάδες €, αλλά θα γίνονταν στην πράξη πιστοποιητές των οικονομολόγων και ειδικά των λογιστών. Μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που εξοβελίζουν τους αυτοαπασχολούμενους συγκεντρώνοντας την αγορά και καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, αναγορεύονται σε πιστοποιητές τους. Ιδιωτικά κολέγια όχι μόνο εξισώνονται με τα ΑΕΙ, αλλά μαζί με τα ΚΕΚ τώρα αναγορεύονται επί της ουσίας σε «εκπαιδευτές» και «πιστοποιητές» χιλιάδων οικονομολόγων και λογιστών. Να ποιους σιγοντάρουν στην πράξη κυβέρνηση και ΟΕΕ!
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των προβλημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων  από την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης. Κατέθεσε αίτημα – κάλεσμα προς την ΚΔ του ΟΕΕ να καταδικάσει τον εμπαιγμό και την άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τους αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους στους δικαιούχους για το επίδομα των 800€ και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές-λογιστικές εταιρίες. Παρ΄ολα αυτά τόσο η ηγεσία του ΟΕΕ, όσο και οι «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ» «έκαναν την πάπια».
Η «απάντηση» της πλειοψηφίας του ΟΕΕ δόθηκε στις 10/04/20 επικροτώντας  την κυβέρνηση καταρχήν για την προκλητική απόφαση ένταξης των επιστημόνων στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης (voucher) με τα 600€. Ταυτόχρονα παρουσίασε πλέγμα 10 αιτημάτων, που δεν απαντά στα προβλήματα που πραγματικά αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί οικονομολόγοι, αλλά διεκδικεί επιπλέον μέτρα που στην πλειοψηφία τους ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτοί όμως που επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»...Μετά το Πάσχα και αφού βγήκε στην επιφάνεια όλη η απάτη με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων, έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει την κυβέρνηση. Κρύβουν όμως ότι και οι ίδιοι συναίνεσαν στην απόφαση υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων. Σταθερά αποφεύγουν να πάρουν θέση για την εργοδοτική αυθαιρεσία στις ελεγκτικές και στις μεγάλες λογιστικές εταιρίες, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι τυχαία η στάση τους, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε το νομοθετικό πλαίσιο για αυτά τα προγράμματα και εφάρμοσε παρόμοια προγράμματα όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ακόμα και δυνάμεις που συσπειρώνει, προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πρωτοστάτησαν παλιότερα για την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων.
Είμαστε αγανακτισμένοι με την κοροϊδία! Είναι απαράδεκτη και εξοργιστική η κατάσταση με την έλλειψη οποιασδήποτε προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας! Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί επίδομα 800€ στους αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους και λογιστές. Είμαστε οργισμένοι που στον 21ο αιώνα, οι εργαζόμενοι σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο βρίσκονται σε καραντίνα, όταν η επιστήμη και η τεχνολογία ενώ μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά υποτάσσονται στους ανταγωνισμούς για την πατέντα του εμβολίου του κορονοϊού και την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια οικονομία!
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στην ηγεσία του ΟΕΕ και το κράτος! Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξή του.

Δεν περιμένουμε να λογαριαστούμε μετά!
Κάνουμε την αγανάκτηση μας, δύναμη αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης! Συμμετέχουμε την 28η Απρίλη στη μέρα πανελλαδικής δράσης των εργατικών σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, με το σύνθημα που μας ενώνει: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!
Προετοιμαζόμαστε για την γιορτή της παγκόσμιας εργατικής τάξης, για τη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς. Μαζί με την εργατιά, και φέτος στον αγώνα: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020. ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου