Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Εύχομαι να είναι το τελευταίο βήμα....


Του Γκόντη Γ.
Tο υπουργείο υγείας με  καμπάνια του στα ΜΜΕ και με τίτλο «Μένουμε Σπίτι» παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να μείνουν σπίτι. Επίσης ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σορό από μέτρα καθώς και  απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.
Έτσι, απαγορεύεται η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτεια, οι οποίοι μπορούν πλέον να κυκλοφορούν μόνο με άδεια, (συμπλήρωση ειδικού εντύπου), την οποία και θα συμπληρώνουν μόνο για συγκεκριμένους λόγους ή και με αποστολή sms.
Εύχομαι να είναι,  το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας, που όμως, πρέπει να γίνει σωστά και να τηρηθεί από όλους μας, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες.
Ειδικότερα, στις  μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους όπως η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, θα πρέπει να γίνεται σωστά τηρώντας την αναγκαία απόσταση του 1,5 μέτρου και όχι να χρησιμοποιηται  σαν πρόφαση να βρεθούμε με τους φίλους μας.
Είναι λυπηρό να βγαίνεις στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και να βλέπεις απέναντι στο πάρκο, δύο και τρεις ήμερες συνεχόμενα, πέντε έως έξι νεαρά παιδιά να χαριεντίζονται σπρώχνοντας και κυνηγώντας ο ένας τον άλλον.
Λυπηρό είναι να βλέπεις και ομάδα τεσσάρων και περισσοτέρων ατόμων να τρέχουν ο ένας δίπλα στον άλλον σε επαρχιακό δρόμο κοινότητας του δήμου μας.  
Το χειρότερο από όλα όμως είναι η "δήθεν" απίστευτη εξυπνάδα κάποιων να αποφύγουν τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.  Ορισμένοι μάλιστα στον δήμο μας, θεωρώντας τον εαυτόν τους “έξυπνο“ έφτασαν στο σημείο, μέσα από ομάδες του facebook, με μηνύματανα ενημερώνουν, γνωστούς και φίλους για την ακριβή τοποθεσία των «μπλόκων» της αστυνομία, ή για ελέγχους διερχόμενων παραβατών, μέχρι και που βρίσκονται μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ απλά για περιπολία.
Αγαπητοί μου η τήρηση των μέτρων δεν είναι υπόθεση μόνον  της αστυνομίας, αλλά αφορά, εσάς, την οικογένεια σας, εμάς και γενικά όλους μας. Μπορεί να δυσανασχετούμε με όλα αυτά , αλλά είναι για το καλό όλων μας.
Εξυπνάδα δεν  είναι να ειδοποιήσεις φίλους και γνωστούς να αποφύγουν το πρόστιμο και παράλληλα να διακωμωδείς τους πάντες και τα πάντα. Εξυπνάδα είναι να προσπαθήσεις μέσα από την ενημέρωση να πείσεις όλους αυτούς που ειδοποιείς, ότι η τήρηση των κανόνων αφορά τον περιορισμό και εξάλειψη της ασθένειας και κατ΄ επέκταση την υγεία όλων μας. 
Κάθε ασθενής με Covid-19 υπολογίζεται ότι μεταφέρει τον ιό σε 2-3 άτομα και θεωρείται πιθανή η μετάδοση από ασυμπτωματικά άτομα. Θεωρείται μάλιστα ότι πάνω από τις μισές περιπτώσεις κρουσμάτων που εξήχθησαν από την Κίνα δεν έχουν στην πραγματικότητα ανιχνευθεί σύμφωνα με ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου