Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Να αλλάξει αμέσως το ύφος επικοινωνίας του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της κυβέρνησης με τους πολίτες ζητάει η Ένωση Κεντρώων.

Ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

27/03/2020 @ 16:09

     
Τη θέση των απειλών, των προστίμων και των απαγορεύσεων, να πάρει η πειθώ, ο κοινωνικός διάλογος και η προσπάθεια να αντιληφθεί ο κόσμος τους κινδύνους για την υγεία του.Ο λαός μας είναι ώριμος και υπεύθυνος και οι αυταρχισμοί και τα «αποφασίζομε και διατάζομε» τον προσβάλλουν.

Αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί το λαό μας ανεύθυνο, τότε του θυμίζουμε ότι αυτός ο «ανεύθυνος» λαός τον ψήφισε με 40% στις 7 Ιουλίου του 2019 και ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης έγινε με καλπονοθευτικό νόμο ενισχυμένης, ενώ οι βουλευτές που αναλογούσαν στις ψήφους που έλαβε η Νέα Δημοκρατία ήταν 120.
Λιγότερη λοιπόν αλαζονεία και περιττά τα πολλά διαγγέλματα κ. Κυριάκο.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει ευρωομόλογο για τον κορωνοϊό. Εκείνη, τα χρέη και τα δάνεια της πότε θα τα επιστρέψει; Οι υπουργοί βγαίνουν στα κανάλια και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Οι δημοσιογράφοι κηρύττουν, πόσα θα πάρει ο ένας και ο άλλος. Το θέαμα αρχίζει και γίνεται γελοίο. Μιλούν για πληττόμενους κλάδους. Ρωτάει η Ένωση Κεντρώων, εκτός από αυτούς που αισχροκερδούν και επωφελούνται της κρίσης, υπάρχουν κλάδοι που δεν είναι πληττόμενοι; Εδώ προεξοφλείται ότι η αγορά ήδη έχει νεκρώσει, εδώ πλήττεται όλη η κοινωνία και οι υπουργοί χωρίζουν τους έλληνες σε πληττόμενους και μη.

   Η Βουλή έχει αποφασίσει τη διεκδίκηση από την Ελλάδα πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Ο αποχωρήσας Προκόπης Παυλόπουλος πάνω από 10 φορές μίλησε για νομικά βάσιμες αξιώσεις της Ελλάδας. Πού είναι το ανάστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιώσει τις αποζημιώσεις;
Ακόμη και ο Τσίπρας που είχε το θέμα υψηλά επί τόσα χρόνια, τώρα σιωπά. Ζητάει ο κ. Τσίπρας το ένα, το άλλο, θέλει διορισμούς και ας ξέρει ότι με όλα αυτά θα γυρίσει στην πτώχευση η χώρα.
Για τις αποζημιώσεις ωστόσο τσιμουδιά.
Η Ελλάδα περιμένει τώρα σωτηρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά απειλούσε στα Ζάππεια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη σήμερα έχει η Νέα Δημοκρατία βασικούς υπουργούς της ανθρώπους που προέρχονται από το ΛΑΟΣ και επί χρόνια έλεγαν, τι συμφορά για την Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το ΠΑΣΟΚ ανετράφη με το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο. Ο «αριστερός» Τσίπρας πετροβολούσε και απειλούσε την Ευρώπη. Το ΚΚΕ τάσσεται μόνιμα υπέρ του να φύγουμε από την Ευρώπη. Ακόμη και ο Βελόπουλος μιλώντας στον εκ Κρήτης δημοσιογράφο Σαχίνη είπε, «ναι, εγώ θα έβγαζα την Ελλάδα από την Ευρώπη». 
Απλώνουν όλοι τώρα χέρι ζητιανιάς στην Ευρώπη, ενώ έχτισαν τις καριέρες τους υβρίζοντας την Ευρώπη.

   Σε μία ιντερνετική εκπομπή που έκανε πρόσφατα ο Βασίλης Λεβέντης, αφού όλα τα κανάλια του έχουν κόψει κάθε επικοινωνία με το λαό, ρώτησε κάποιος,  «θα σας ξαναεμπιστευτεί η νεολαία, θα έρθει ξανά κοντά σας κύριε Λεβέντη η νεολαία, ώστε να ξαναγίνει μεγάλη η Ένωση Κεντρώων και να μπει ξανά στη Βουλή;».

Η απάντηση του Βασίλη Λεβέντη ήταν ξεκάθαρη. Αν η νεολαία ήρθε κοντά μου νομίζοντας ότι μπορούσα με εννέα βουλευτές να κάνω θαύματα, τότε μόνη της γκρέμισε τα όνειρά της. Οι αντίπαλοί μας πολέμησαν να κάμψουν τον Λεβέντη, δεν τα κατάφεραν. Τότε έκαναν κάτι πολύ πιο εύκολο για αυτούς. Άρχισαν να δελεάζουν τους βουλευτές μου.
Τότε η νεολαία έπρεπε πολύ πιο ένθερμα να με στηρίξει. Για ένα πολιτικό η ψήφος του λαού είναι κάτι σπουδαίο, η στήριξη όμως του λαού στη συνέχεια για την υλοποίηση του έργου του μέσα σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, είναι πολύ πιο σημαντική.

   Η νεολαία μου έδωσε το πρώτο, αδιαφόρησε όμως για το δεύτερο. Οι μεγάλες τομές δεν γίνονται με αυτόματα μπουτόν.
Μέσα στη Βουλή χρειαζόμουν πολύ περισσότερο τη στήριξή του κόσμου, γιατί επιδίωξα να πατάξω παθογένειες παγιωμένες από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Τώρα ξαναγύρισε η Ελλάδα στη σήψη και τη διαφθορά και η νεολαία ψάχνει ξανά το Βασίλη Λεβέντη. Ευτυχώς εγώ ο Βασίλης Λεβέντης είμαι εδώ και ο λαός είναι εδώ.  

Η νέα νίκη ανατέλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου