Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Από πότε η αντιπολίτευση (Ενωτική Κίνηση Πολιτών) του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού έχει πολύτιμο συνεργάτη τον δήμαρχο και όχι τον πρόεδρο του Δρυμού;


Την αγανάκτηση του, με πρόσφατη ανάρτηση του εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας Δρυμού κ. Κωνσταντίνος Πατσαλάς. 
Ο κ. Πατσαλάς αναφερόμενος στην "Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού" η οποία κατά τον ίδιο συνεχίζει  την άγονη αντιπολίτευση, επικρίνοντας τον, για κάθε τι στραβό  ακόμα κι αν το πρόβλημα αφορά παράλειψη του Δήμου η κάποιου τρίτου (εν προκειμένω της τράπεζας Πειραιώς).
Μάλιστα παρατηρούμε ότι τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης ενώ διαφήμιζαν την ανεξαρτησία τους προεκλογικά τώρα παρουσιάζονται ως άμεσοι συνεργάτες του Δημάρχου, ή όχι; Γιατί όπως διαβάσαμε σε πρόσφατη δημοσίευσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων και:         "....Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού θα ήθελε μετά την παρουσία της στην συνάντηση αυτή, μεταξύ του Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη με το παρόν Δελτίο Τύπου να #ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Pantelis Tsakiris για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς εμάς και του υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, έχοντας το ρόλο του πολύτιμου συνεργάτη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, όταν αυτό χρειάζεται....... 
 Από πότε η αντιπολίτευση ( Ενωτική Κίνηση Πολιτών) του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού έχει πολύτιμο συνεργάτη τον δήμαρχο  και όχι τον πρόεδρο του Δρυμού; Τι εννοούσαν άραγε; Μήπως ότι η Ενωτική κίνηση είναι κίνηση των "Πρωταγωνιστών"; ή όχι;  Ισχύει άραγε αυτό; Αν ναι, το αποδέχεται ο Δήμαρχος; Γιατί τότε μιλάμε για σοβαρό θεσμικό ολίσθημα του. 
Γιατί αυτή η δήλωση της Ενωτικής κίνησης περί άμεσου συνεργάτη να μην απευθυνόταν προς την παράταξη του κ. Πατσαλά που είναι και ο πρόεδρος του Δρυμού; Τον ίδιο τόπο εκπροσωπούν. Τα ίδια συμφέροντα δεν επιδιώκουν; Τότε τα αποτελέσματα θα είναι δεδομένα. Ξεχνούν την σημασία της ρήσης "η ισχύς εν τη ενώσει";  Γιατί ενωτικός σημαίνει αυτός που ενώνει. Αυτό έχει ανάγκη ο Δρυμός. Όχι τις άγονες αντιπαραθέσεις.
Αν και στο παρελθόν πολλές φορές ο πρόεδρος δεν απάντησε σε αυτές τις προκλήσεις από ότι φαίνεται τον εξόργισε η συγκυρία που διάλεξαν οι "Ενωτικοί" την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την περιπέτεια του κοροναιου.

Πάντως αληθεύει  ότι κάτι διαφορετικό παρατηρούμε να  γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Δρυμό του δήμου Ωραιοκάστρου. Και κοινή ομολογία όλων είναι ότι αυτό το διαφορετικό οφείλεται στον επί σειρά δύο θητειών πρόεδρο.  
Ο πρόεδρος κ, Πατσαλάς έδωσε φωνή στο Δρυμό, μέσα από τα δημοτικά συμβούλια με τις ουσιώδεις και εύστοχες ερωτήσεις και τις τεκμηριωμένες  παρεμβάσεις του (που πολλές φορές ενοχλούν)  για θέματα που ταλανίζουν τον τόπο του. Το τελευταίο διάστημα πέτυχε με ενέργειες του να εξασφαλίσει την παγία για όλες τις Κοινότητες.  Δημιούργησε ένα δημοτικό ιατρείο στην κοινότητα του για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού. Πιέζει συνεχώς για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το πνευματικό κέντρο του Δρυμού που ο ίδιος εξασφάλισε με το δημοψήφισμα που είχε κάνεΚαι γενικά  εδώ και 5 μισή χρόνια που διοικεί την κοινότητα την έχει αναδείξει και την έχει βγάλει από την αφάνεια.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του κ. Πατσαλά μέσα από την σελίδα του στο facebook.
Κάποιοι δυστυχώς συνεχίζουν το βιολί τους.
Επειδή βρισκόμαστε σε μια περιπέτεια που απαιτεί όχι μόνο ψυχραιμία αλλά και ομοψυχία (λέξη άγνωστη σε αυτούς τους ανθρώπους που σαν ανέκδοτο έχουν επιλέξει το όνομα τους), δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τη στάση τους στην προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε όρθιο έναν θεσμό υπό όχι απλά δύσκολες αλλά πρωτοφανείς συνθήκες. Τους κρίνει ο κόσμος.
Εκμεταλλεύονται την εύλογη δυσαρέσκεια των πολιτών σε ένα ζήτημα, ασχέτως αν είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Κοινότητας ή όχι για να λαϊκίσουν κατά την προσφιλή τους τακτική.
ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΑΓΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.
Η Κοινότητα εδώ και δυο βδομάδες που έχει προκύψει το πρόβλημα μετά την ανατίναξη του ΑΤΜ και της πρόσοψης είναι σε καθημερινή επαφή με την Τράπεζα προκειμένου να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα. Και πράγματι προχθές αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ΑΤΜ και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα τοποθετηθεί και η πόρτα που ήδη έχει παραγγελθεί και κατασκευάζεται παρά τη δυσκολία που συνεπάγεται το κλείσιμο της αγοράς. Το αν δεν ανεφοδιάζεται το μηχάνημα είναι θέμα της Τράπεζας.
ΥΓ. Εμείς, σε αντίθεση με τους "ιθύνοντες" που πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες (τα οποία θα αποκαλύψουμε όταν θα έχει επανέλθει η κανονικότητα) δεν θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό κανενός τοπικού συμβούλου για αυτό και δεν θα επεκταθώ στο φιάσκο της προσπάθειας επικοινωνίας εκλεγμένου της Ενωτικής με την Πειραιώς.
Εν κατακλείδι, στο δρόμο που έχετε επιλέξει δεν θα σας ακολουθήσουμε.Πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.Όμως τα παιχνιδάκια σας ούτε η κοινωνία τα χάφτει ούτε εμείς θα τα επιτρέψουμε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου