Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

«Κατώτερη των περιστάσεων η κυβερνητική πολιτική» (ηχητικό)


Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης - Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

Την ανάγκη άσκησης πολιτικής, που θα οδηγεί σε έμπρακτη στήριξη της χώρας μας από την Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι άλλες φαεινές ιδέες αυταρχισμού και αναποτελεσματικότητας δεξιάς και ακροδεξιάς προέλευσης, ζήτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5».
Άρτι αφιχθείς από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου πραγματοποιήθηκε η διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την Άμυνα, την Ασφάλεια και της Εξωτερική Πολιτική της Ευρώπης, επεσήμανε ότι οι χώρες του Νότου κατέθεσαν μεν, κοινό υπόμνημα που καταγγέλλει τις συμφωνίες Ερντογάν- Σάρατζ για τα θαλάσσια μεταξύ των δύο κρατών (Τουρκία-Λιβύη) σύνορα, ωστόσο προκάλεσε, όπως είπε, μεγάλη εντύπωση «η αφωνία της Γερμανίας».

Αναλύοντας, στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων στη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων έδωσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναποτελεσματικότητα που είχε η πολιτική της, όλο αυτό το διάστημα, τόσο απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, όσο και απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που χρησιμοποιεί συχνά ως απειλή, ο Τούρκος πρόεδρος.

«Υπάρχει ανάγκη σχεδιασμού, άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και έμπρακτη στήριξη από την Ευρώπη της Αλληλεγγύης» τόνισε «είναι ευθύνη της Ελλάδας να το ζητήσει αυτό και η άσκηση πολιτικής με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, συστήματα αποτροπής και διάσπαση της εθνικής ενότητας είναι αδιέξοδη» σημείωσε.

«Το μόνο που δείχνει είναι την ελαφρότητα της αλαζονείας, που την διακατέχει» πρόσθεσε «σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανεκδιήγητη στάση της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

«Είναι εξωφρενικό και επικίνδυνο να μιλάμε για ξερονήσια και πλωτά φράγματα. Ελπίζω κι άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες να αποσυρθούν σύντομα» ευχήθηκε, μολονότι ο ίδιος δήλωσε απαισιόδοξος, αφού όπως είπε «τους πήρε επτά μήνες να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ύπαρξης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

«Μπροστά στην κρίση έπρεπε να είναι η Ευρώπη και όχι η χώρα μας και μάλιστα σε ρόλο πολιορκητικού κριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου