Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Η Δημοτική αρχή, το ακίνητο του δήμου και τα ερωτηματικά για τον ενοικιαστή συγγενή, του/ης Δημοτικού Συμβούλου

«Η γυναίκα του Καίσαρα λένε ότι δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια» και το λέμε αυτό γιατί στην περίπτωση που η απάντηση στο παρακάτω ερώτημά μας είναι ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις ενοικίου σε κάποια ακίνητα του δήμου Ωραιοκάστρου και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα επαναπροκήρυξη δημοπρασίας, ή έξωση, ή παράταση συμβολαίου. Εάν έως σήμερα οι ενοικιαστές δεν έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ενοικίου ή λόγω της μη υπογραφής της σύμβασης, το αποφεύγουν ή ακόμη - ακόμη οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν βεβαιώσει αυτές τις οφειλές των ενοικιαστών, τότε εκτός από ηθικό θέμα, υπάρχει και νομικό.
Το ότι κάποιος είναι συγγενής δημοτικού συμβούλου και ενοικιάζει δημοτικό ακίνητο αυτό δεν είναι κακό γιατί θεωρούμε ότι έχει όλο το δικαίωμα όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Στην περίπτωση όμως που εδώ και καιρό δεν του έχει ανανεωθεί ή δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από πλευράς του δήμου για το ακίνητο αυτό (επαναπροκήρυξη δημοπρασίας, η έξωση, ή ανανέωση κλπ) και αυτός παραμένει και  εκμεταλλεύεται  το ακίνητο με την σιωπηρή έγκριση των αρμοδίων του δήμου, τότε ναι, θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα γιατί εάν όντως πρόκειται για πολύ συγγενικό πρόσωπο δημοτικού/ης συμβούλου τότε εγείρονται ερωτήματα τύπου εξάρτησης των μεν από τους δε και όχι μόνον.... 

Ακολουθεί η ερώτηση.
Ερώτηση για ενημέρωση και συγκεκριμένα προς τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Καρασσαβίδη Δημήτριο κατέθεσε ο Γκόντης Γεώργιος σήμερα Πέμπτη 6.2.2020 στο δημοτικό συμβούλιο..
"Κύριε Καρασσαβίδη θα ήθελα να με ενημερώσετε:
Σε ποια ακίνητα του δήμου έχουν λήξει οι συμβάσεις ενοικίου και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα επαναπροκήρυξη δημοπρασίας, ή έξωση, ή παράταση συμβολαίου;
Ποια από αυτά τα ακίνητα ενοικιάζονται σε συγγενικά πρόσωπα εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων;
Έχουν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου αυτά τα ενοίκια;
Πληρώνουν έως σήμερα οι ενοικιαστές το αντίτιμο του ενοικίου ή λόγω της μη υπογραφής της σύμβασης, το αποφεύγουν;
Παρακαλώ για έγγραφη μου, ενημέρωση."

Για το παραπάνω θέμα ο Αντιδήμαρχος κ. Καρασσαβίδης Δ. μεταξύ άλλων απάντησε  ότι: “Για το θέμα των ενοικίων αυτή την στιγμή δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, δεν γνωρίζω αυτό το θεμα...θα το δω από Δευτέρα...”

Ακολουθεί το video της ερώτησης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου