Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Περί ανασχηματισμού ο λόγος


Του Γεωργίου Γκόντη,
Κουρνιαχτό ανασχηματολογίας και διαδοχολογίας σε διάφορες θέσεις,  δημιούργησαν πρόσφατα δημοσιεύματα περί αλλαγής προσώπων στην διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.
Διανύουμε  τον Ιανουάριο του 2020  τα προβλήματα του δήμου πάνε από το κακό στο χειρότερο και οι σκέψεις για πιθανό μίνι ανασχηματισμό μπορεί να έχουν κάποια βάση, αρκεί να παραμείνει αλώβητη η διοίκηση, πράγμα που φαντάζει δύσκολο.
Μετά  την  εκλογή  του ο κ. Τσακιρης,  αντί να παρουσιάσει  στους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου ένα νέο σχήμα από νέα  πρόσωπα της παράταξης του και όχι μόνον, πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει  με τον άλφα ή βήτα τρόπο την τοπική μας  κοινωνία,   το μόνο που επέλεξε να κάνει ήταν να μπει δήμαρχος σε πρόσωπα της πρώην διοίκησης του κ. Γαβότση, δίνοντας θέσεις αντιδημάρχου, προέδρου δημοτικής επιχείρησης, Α΄ βαθμιας εκπαίδευσης, συμβούλων κλπ. Το οξύμωρο είναι  ότι την διοίκηση αυτή και κατ’ επέκταση τα στελέχη  που επέλεξε να συνδιοικήσουν, κατηγορούσε  και χρέωνε για πολλά πριν τις δημοτικές εκλογές αλλά και τώρα κατηγορούνται συχνά πυκνά μέσα στα δημοτικά συμβούλια  και από στελέχη του . Παρ’ όλα αυτά συνδιοικούν.
Όπως δείχνουν οι προ των εκλογών καθώς και η μετεκλογικές  επιλογές συνεργασίες, έχουν φέρει σε δεινή θέση τη Διοίκηση. Η οποία διοίκηση θα είναι εκτεθειμένη όλη την τετραετία στον κίνδυνο της απώλειας της δημοτικής της  πλειοψηφίας, όπως φαίνεται  .
Αυτή την στιγμή μόνη εξαίρεση αισιοδοξίας για κάτι καλό θα μπορούσε να αποτελέσει η τοποθέτηση της κ. Δημητριάδου Σοφίας στην Αντιδημαρχία Καθημερινότητας  της οποίας το έργο όχι μόνον φαίνεται με το παραπάνω, άλλα  με την εργατικότητα, την μεθοδικότητα και την άμεση αποτελεσματικότητα των κινήσεων της  έχει φορέσει γυαλιά τόσο στον προκάτοχο της, όσο και σε  παλιά στελέχη της νυν διοίκησης .
Η αλήθεια είναι ότι ακούμε (δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί) ότι η παράταξη του δημάρχου διέθετε και  αξιόλογα και ικανά άτομα,  τα οποία  είναι έκτος διοίκησης αφού προτιμήθηκαν στελέχη της παράταξης του κ. Γαβότση.
Ένα από αυτά τα στελέχη που αγωνίσθηκαν για να φέρουν τους «Πρωταγωνιστές» και τον κ. Τσακίρη στην διοίκηση του δήμου είναι και η κ. Ζάπρα .
Και μια και ο λόγος περί ανασχηματισμού, η πρόσφατη συνέντευξη του αντιδημάρχου Πολιτισμού,  μου έμοιαζε σαν συνέντευξη προετοιμασίας αποχαιρετισμού από την θέση του. Ακόμη δε έκατσε καλά - καλά στην θέση του ο άνθρωπος και τον ρωτούν: «Αν θα φύγετε από τη διοίκηση, θα συνεχίσετε να στηρίζεται τη διοίκηση του κ. Τσακίρη;» Λέτε να τον προετοιμάζουν; Λέτε να έχουμε σύντομα αλλαγές στην θέση αυτή;  Λέτε να δούμε την κυρία Ζάπρα στην θέση του κ. Ζιακούλη ;
Όπως......, φαντάζεστε  να δούμε στην θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών τον κ. Ιωσηφίδη;  Φτάνει να μην παραιτηθεί για δεύτερη φορά. Εκτός και αν η φαντασία μας είναι αυτή  που μας οδηγεί στο να βλέπουμε τον κ. Ιωσηφίδη στην παραπάνω θέση, είναι και ο λόγος της πρόθεσης να παραιτηθεί ο κ. Καζαντζίδης Χαράλαμπος από την θέση του εντεταλμένου συμβούλου υποδομών όπως διαβάσαμε;
Εκείνο που δε μπορούμε να φανταστούμε είναι ο πρώην δήμος Καλλιθέας να μην έχει αντιδήμαρχο Καλλιθέας με έδρα το πρώην δημαρχείο Πενταλόφου.  Ο κ. Λαζαρίδης Αρ. είναι ένας εργατικός φιλότιμος και συνεργάσιμος άνθρωπος, που προσπαθεί και δείχνει ενδιαφέρον για την Καλλιθέα περισσότερο από μερικούς άλλους , ανεξάρτητα αν δεν αρέσει σε κάποιους.
Ο χρόνος είναι πολύ ομιλητικός και θα δώσει όλες τις απαντήσεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου