Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σε τροχιά επιτάχυνσης 12 νέες ομάδες στον 10o κύκλο του OK!Thess




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το Bootcamp του OK!Thess στο οποίο ξεχώρισαν 12 ομάδες με πρωτότυπες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Οι ομάδες αυτές θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης και θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και προώθηση της start-up τους.  
Την ιδέα και το επιχειρηματικό τους μοντέλο παρουσίασαν στο pitching event και στην επιτροπή αξιολόγησης, 17 από τις 23 ομάδες που συμμετείχαν στο Bootcamp διεκδικώντας μια θέση στον 10ο κύκλο επιτάχυνσης. Πρόκειται για ομάδες με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του τουρισμού, της ασφάλισης, του agrotech, του e-commerce, της πληροφορικής και άλλων κλάδων τεχνολογίας. 
Κατά τη διάρκεια του Bootcamp, της εντατικής εκπαίδευσης 25 ωρών, τα μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ (ΚΕΜΕΛ) μαζί με τους start-up coaches του OK!Thess εισήγαγαν τους συμμετέχοντες σε μια ειδική μεθοδολογία επιχειρηματικού μοντέλου (Lean startup methodology).
Η κριτική επιτροπή που βαθμολόγησε τις ομάδες αποτελούνταν από εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο εγχείρημα του OK!Thess (οικοσύστημα καινοτομίας), καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και επαγγελματίες με εξειδίκευση και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
Για τις 12 ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση το ταξίδι και η εμπειρία συνεχίζεται καθώς μπαίνουν σε τροχιά επιτάχυνσης. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο θα  παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια/ masterclasses, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. 
Στόχος του OK!Thess είναι να εμπνεύσει, να στηρίξει και να ενώσει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα.  

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 10ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess είναι: 
1.     iQBuilding: Μια πλατφόρμα επαυξημένης ηλεκτρονικής διαχείρισης συντήρησης (Enhanced Computerized Maintenance Management Software) για να βοηθήσει ιδιοκτήτες, διευθυντές και τεχνικούς όλων των κλάδων της οικονομίας να λύσουν προβλήματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και συντήρησης εξοπλισμού. 
2.     Coolaborate: Με αλγόριθμους βελτιστοποίησης δρομολόγησης και τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία και το αντίστροφο η Coolaborate βοηθάει τις εταιρείες που διαθέτουν στόλο οχημάτων να ελαχιστοποιήσουν την εκπαίδευση καινούργιων οδηγών, να βελτιώσουν το χρόνο δρομολόγησης και να διευκολύνουν την επικοινωνία στο δρόμο ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. 
3.     LaMedusaStore: Μία σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα για να βοηθήσει τις πιο ενδιαφέρουσες και μοντέρνες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της μόδας, του design και της γαστρονομίας, να αναδειχτούν και να προωθήσουν τη δουλειά τους σε νέα κοινά με αρωγό την τεχνολογία και το marketing.
4.     Donkey: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης υπηρεσιών logistics βασιζόμενη σε ταξιδιωτικές μετακινήσεις, η οποία θα βοηθά τους εν δυνάμει αποστολείς πακέτων να αποστέλλουν αγαθά σε επιθυμητούς προορισμούς μέσω των αντίστοιχων ταξιδιωτών γρηγορότερα και φθηνότερα αλλά και με χρηματικό όφελος για τους ταξιδιώτες.
5.     Dinein: Μία πλατφόρμα διανομής φαγητού για να βοηθήσει τα καταστήματα εστίασης να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με μειωμένο κόστος μέσω ενός δικτύου διαμοιραζόμενων διανομέων.
6.     AgroU: Μια εφαρμογή η οποία θα ενημερώνει τους αγρότες σε ποια περιοχή και σε πόση ποσότητα υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα. Έτσι θα δημιουργείται μια διαδρομή που θα συλλέγει το φορτίο από διάφορους αγρότες για να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους πιο εύκολα. Παράλληλα μέσα από την εφαρμογή θα γίνεται δια βίου εκπαίδευση στους Έλληνες αγρότες που δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. 
7.     Pet Heaven: Ένα κοιμητήριο ζώων συντροφιάς στον νομό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αναλαμβάνει την μεταφορά και ταφή των μικρών μας φίλων.
8.     Astone: Λειτουργικά και αισθητικά προϊόντα από ρούχα και παπούτσια μέχρι αδιάβροχα και τσάντες φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πετρώματα που στόχο έχουν να μετατρέπουν τα απόβλητα σε προϊόντα καθημερινής χρήσης. 
9.     foodality: Διαχείριση γευμάτων σε μπουφέ ώστε οι ταξιδιώτες ή διαμένοντες σε ξενοδοχειακά καταλύματα να απολαμβάνουν ανώτερη ποιότητα ελαχιστοποιώντας τις σπατάλες σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.
10.  ReNew: Ένα support decision system για να βοηθήσει εταιρείες και ιδιώτες που διαχειρίζονται αιολικά πάρκα να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους πόρους τους με τη χρήση των προβλέψεων της παραγωγής ενέργειας που παρέχονται από το σύστημά αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη.
11.  Travel2Fit: Υπηρεσίες ταξιδιωτικής έμπνευσης με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για τον κλάδο του τουρισμού. Στόχο έχουν να βοηθήσουν κατά κύριο λόγο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προτείνουν γρήγορα και εξατομικευμένα ταξιδιωτικούς προορισμούς που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου ταξιδιώτη.
12.  EROS: Ένα λογισμικό που επιτρέπει τις ασφαλιστικές εταιρίες να εκτιμήσουν την πιθανότητα πλημμύρας με την χρήση δορυφορικών δεδομένων σε οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία προκειμένου να κάνουν καλύτερη διαχείριση ρίσκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου