Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Οι ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις έδειξαν.....



Άρθρο του Γκόντη Γεωργίου,
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Ότι έφτασε ο καιρός  όπου οι Δημοτικές εκλογές και στην Χώρα μας θα γίνονται όπως σε όλη την Ευρώπη.
Με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ντιμπέιτ, επισκέψεις των υποψηφίων σε ΚΑΠΗ, εργοστάσια, πολιτιστικούς- αθλητικούς συλλόγους, ιδρύματα,  καφενεία κλπ. Με άλλες  διαδικασίες και χωρίς μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Εξάλλου οι ανοικτές συγκεντρώσεις έδειξαν σε μεγάλο βαθμό, μεταφορά υποψήφιων συμβούλων και μελών των οικογενειών τους, στις περιοχές όπου γινόντουσαν οι ομιλίες προκείμενου αυτές  να δείξουν πολυπληθείς. Έδειξαν μεγάλες κινητοποιήσεις, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, κάθε μέρα και σε άλλη ομιλία. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που εκτός του ότι κάποιοι από αυτούς γνώρισαν και τα υπόλοιπα δημοτικά & κοινοτικά διαμερίσματα από κοντά και κατά που πέφτουν, έμαθαν και στο τέλος από έξω και όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες του αρχηγού τους.
Και οι ντόπιοι κάτοικοι; Οι ντόπιοι κάτοικοι τραγουδούσαν από απέναντι: «….εμείς οι τρεις στο καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δε βαριέσαι αδελφέ…..».
Οι ανοικτές συγκεντρώσεις  έδειξαν ακόμη, ότι οι φωτογραφίες αυτών, που δημοσιεύθηκαν, ανεξάρτητα από το σημείο λήψης τους προκειμένου να φαίνονται πολυπληθείς, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις των αρχηγών,  δεν μπόρεσαν να κρύψουν την  πραγματικότητα και την αποστροφή του κόσμου προς αυτές.
Ανατρέχοντας στο παρελθόν και συγκρίνοντάς το με το παρόν, ποιός θα  το πίστευε ότι θα ερχότανε  η στιγμή που η προεκλογική περίοδος θα ήταν μόνο λίγες  εβδομάδες σε διάρκεια και βασικό όπλο  της κάθε  προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων  θα ήταν, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, το διαδίκτυο, και οι τοπικές εφημερίδες..
Οι συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους χρειάζονται λεφτά, φρούρηση, κινητοποιήσεις, κόσμο, μεταφορικά μέσα ,( κοινός μπούγιο) και ο κόσμος έχει κουραστεί από αυτά.
Ανοιχτές συγκεντρώσεις έγιναν. Όμως δεν είχαν καμία σχέση με αυτές του παρελθόντος. Οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Όπως ανήκουν  και οι πλαστικές σημαίες και  τα πανό αφού έχουν ταυτιστεί  με μια άλλη Ελλάδα. Θαρρώ ότι έχουμε γίνει πιο Ευρωπαίοι και ότι έχουμε συμμαζευτεί γενικότερα. Δεν πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο η κρίση. Άσχετα με την κρίση ο έλληνας πολίτης έχει αρχίσει να λειτουργεί πιο Ευρωπαϊκά και δεν είμαι σε θέση να κρίνω ακόμη αν είναι καλό ή κακό.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μας αρέσει που βλέπουμε αυτή την εποχή σε όλες τις εκδηλώσεις παρόντες τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους  να δίνουν ο καθένας ξεχωριστά τον δικό τους αγώνα για μπορέσουν να έχουν θέση και στο καινούργιο δημοτικό συμβούλιο
Εύχομαι στις επόμενες δημοτικές εκλογές την πρόταση «ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις» να την βρίσκουμε σαν καταχώρηση μόνο στα στο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας…
Καλή επιτυχία σε όλους !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου