Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Παρουσίαση 18/05/19 (Ιανός Θεσσαλονίκη): Η Σίλια και ο Τάκης, ο Ρομποτάκης - Άννα Φαχαντίδου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Σίλια και ο Τάκης, ο Ρομποτάκης στο σχολείο του μέλλοντος

Άννα Φαχαντίδου - Βασιλική Γκουντσίδου
(ΙΑΝΟΣ Σάββατο 20 Μαΐου, 11:30) 
Οι εκδόσεις iWrite και οι συγγραφείς Άννα Φαχαντίδου και Βασιλική Γκουντσίδουπαρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο «Η Σίλια και ο Τάκης, Ο Ρομποτάκης στο σχολείο του μέλλοντος». Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στις 18 Μαΐου, ώρα 11:30π.μ..
Εικονογράφηση: Άννα Φαχαντίδου.
Θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Σουσαμίδου (Δρ. Ψυχολογίας, Παιδαγωγός),
Ρούλα Μυλωνά (Νομικός, Παιδαγωγός & Msc στη Διοίκηση Εκπαίδευσης).

Θα χαιρετήσει η πρόεδρος της Κοινωνικής Παιδιατρικής κ. Σοφία Καραγιαννοπούλου.
Σας περιμένουμε!
Για συνέντευξη με τις συγγραφείς, ενόψει της παρουσίασης, ή περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, παρακαλούμε καλέστε στο 211012 6900 ή στείλτε μήνυμα στο iwrite.pr2@gmail.com.
Οπισθόφυλλο
Σε ένα σχολείο του μέλλοντος μπορεί να δούμε μαθητές – ρομποτάκια.
Τα παιδιά της σημερινής εποχής είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία.
Θα σέβονται και τη μεγάλη αυτή διαφορετικότητα στο σχολείο;
Θα μπορούν να συνδεθούν συναισθηματικά με αυτά τα τεχνολογικά πλάσματα που είναι δημιούργημα του ανθρώπου, με το υπέροχο μυαλό, που έχει βέβαια κάποια όρια;
Οι συγγραφείς
Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός-συγγραφέας. Έχει δύο ειδικότητες: 1) Παιδιατρική και 2)Κοινωνική Ιατρική. Πήρε επίσης την υποειδικότητα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Great Ormond Street του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Έγραψε διδακτικά βιβλία για τους φοιτητές όπως: «Υγιεινή», «Διατροφή για την Υγεία, Άσκηση και Αθλητισμό», «Παιδική ανάπτυξη και υγεία». Πήρε πανελλήνιο βραβείο Παιδιατρικής το 1982.
Υπηρέτησε στο Α.Π.Θ. ως Πρωτοβάθμια Καθηγήτρια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. και ως Πρόεδρος επί μία τετραετία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου. Τώρα έχει τον τίτλο της Ομότιμης Καθηγήτριας του Α.Π.Θ.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης. Σκίτσα της υπάρχουν σε αρκετά βιβλία, παραμύθια, ποιητικές συλλογές, περιοδικά, διηγήματα και εξώφυλλα.
Ασχολείται με τη λογοτεχνία, (2 μυθιστορήματα) πήρε το πρώτο βραβείο από την Unesco για παιδική λογοτεχνία το 2017.
Η Βασιλική Γκουντσίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Σπούδασε Φυσική στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές ως Ραδιοηλεκτρολόγος. Είναι μέλος της Δ.Ε. του ευρωπαϊκού προγράμματος για το Cyberbullying, του Appearance Matters concerning cyberbullying, καθώς και του «We CAN Δράση Επιμόρφωσης Γονέων για τον κυβερνοεκφοβισμό».
Έλαβε μέρος σε δεκάδες διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με εργασίες για το cyberbullying και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Cyberbullying through the new media-findings from an international network», με την επιμέλεια του καθηγητή Peter K Smith, Psychology Press Taylor and Francis Group, London and New York, 2013, καθώς και του παραμυθιού «H γιαγιά Σοφία, ο Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying», εκδόσεις Ανάτυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου