Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Γεώργιο Ε. Λασθιωτάκη, Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ωραιοκάστρου με την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α.



Διαδικτυακή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αν.α.σ.α.» κ.Γεώργιος Ε. Λασθιωτάκης.
Το blog www.sarkazonea.blogspot.com συνομίλησε με τον κ. Γεώργιο Ε. Λασθιωτάκη, Δικηγόρο Παρ’ Αρειω Πάγω, LLM Δημοσίου Δικαίου, υ. Διδάκτωρ Νομικής και Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή του Υπ. Δικαιοσύνης. Ο κ. Λασθιωτάκης  άνοιξε τα χαρτιά του, και μας εκμυστηρεύτηκε γιατί επέλεξε το συνδυασμό του Παντελή Σκαρλάτου, ποια θεωρεί τα σοβαρότερα προβλήματα του δήμου, τις θέσεις και προγραμματικές προτάσεις της παράταξης του και πως οραματίζεται την επόμενη ημέρα στο δήμο Ωραιοκάστρου εάν εκλεγεί.

Ερώτηση: Ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στον τομέα σας, Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, υ. Διδάκτωρ Νομικής, για ποιους λόγους αποφασίσατε να λάβετε μέρος στις παρούσες δημοτικές εκλογές;

Γ.Λ: Η απόφαση συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 προήλθε από τρεις πυλώνες σκέψης. Ο πρώτος αφορά την επαγγελματική, επιστημονική  κατάρτιση και εμπειρία μου. Ασχολούμενος επαγγελματικά επί 25 χρόνια και με αυτοδιοικητικά θέματα, συνεργαζόμενος με αρκετούς δήμους, έχω την γνώση, την ικανότητα και την βούληση να αντιμετωπίσω με επιτυχία κάθε θέμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δεύτερος πυλώνας σκέψης είναι η εμπεριστατωμένη, ορθά τεκμηριωμένη, οικονομικά κοστολογημένη και υλοποιήσιμη αυτοδιοικητική πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Παντελή Σκαρλάτου με την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α. Ενός ανθρώπου ιδιαίτερα ώριμου και επιτυχημένου στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και με έντονη κοινωνική προσφορά, εγγύηση για αποτελεσματική διοίκηση του δήμου μας. Η πρόσκληση συμπόρευσης μαζί του για κοινή προσπάθεια επίτευξης του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής μας με την συνδρομή και μιας ομάδας αξιόλογων συνυποψήφιων μου, οι οποίοι είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και επιστήμονες, ο καθένας στο τομέα του, δεν κατάφερε να με αφήσει ασυγκίνητο. Τέλος, κίνητρο για την απόφαση μου να εκτεθώ εκλογικά, υπήρξε και η διαπίστωση μιας μακρόχρονης δημοτικής απραξίας και αποτελμάτωσης στα πολιτικά δρώμενα του δήμου μας, εναλλαγής των ίδιων προσώπων σε διαφορετικούς ρόλους, η οποία έχει οδηγήσει σε ένα πολιτικό βάλτο. Ζώντας και μεγαλώνοντας τα παιδιά μου σ’ αυτό τον τόπο, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα και εγώ να προσπαθήσω να προσφέρω εποικοδομητικά στον δήμο μου, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου,  αφήνοντας την ησυχία της ιδιώτευσης και αναλαμβάνοντας δημόσια δράση, ως χρέος απέναντι στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους συνδημότες μου.

Ερώτηση: Ποια θεωρείτε σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας ;

Γ.Λ: Καταρχάς θα έλεγα ότι η παρούσα διοίκηση δυστυχώς δεν πέτυχε κανένα στόχο από αυτούς που η ίδια έθεσε προεκλογικά κατά την προσπάθεια ανάδειξής της. Διαβάζοντας το τότε προεκλογικό πρόγραμμά της, διαπιστώνει κανείς ότι όλα έμειναν στις υποσχέσεις. Σήμερα όλοι, νομίζω, αναγνωρίζουν ως μείζον γενικό πρόβλημα την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ανέλεγκτων αδέσποτων ζώων. Το πρόβλημα της ύδρευσης και αποχέτευσης σε μεγάλες περιοχές του δήμου μας επί δεκαετίες. Η αίσθηση ασφάλειας και η ανάγκη δημοτικής επιτήρησης. Η καθαριότητα και τα υψηλά μη ανταποδοτικά τέλη. Η επαναλειτουργία και δημιουργία νέων λατομείων. Ο εκσυγχρονισμός και η ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών. Η οικονομική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων του δήμου μας. Τα αναξιοποίητα κληροδοτήματα. Η αδυναμία διεκδίκησης και απορρόφησης χρηματικών κονδυλίων από την κεντρική διοίκηση και την Ευρώπη. Η ανυπαρξία αναπτυξιακού προγράμματος στο δήμο μας. Η υποβάθμιση του αστικού και δασικού ιστού του δήμου μας. κ.α.

Ερώτηση: Πείτε μας ορισμένες θέσεις - προτάσεις του προγράμματος της παράταξης Αν.α.σ.α.

Γ.Λ: Το πρόγραμμά μας, το οποίο προήλθε μετά από διαβούλευση με κοινωνικούς, πολιτιστικούς και επαγγελματικούς φορείς του δήμου μας αλλά και με συμμετοχή όλων των συνυποψήφιων μου, αποτελεί μια ολοκληρωμένη, συγκροτημένη, κοστολογημένη και υλοποιήσιμη αυτοδιοικητική πρόταση για τις ανάγκες του δήμου μας. Ακροθιγώς αναφέρω:
- στον τομέα της καθημερινότητας, επίλυση, το συντομότερο, του καυτού προβλήματος των αδέσποτων ζώων,
- λύση του προβλήματος ύδρευσης, αποχέτευσης στις περιοχές του δήμου που έχουν ανάγκη,
- βελτίωση της καθαριότητας και εξορθολογισμό των δημοτικών τελών,
- επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας, ως εγγυητή της νομιμότητας και της ασφάλειας μέσω των αρμοδιοτήτων επιτήρησης,
- δημιουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας με σκοπό την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυση της τοπικής αγοράς,
- χρήση σύγχρονων εφαρμογών «έξυπνη πόλη» με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και παροχή υπηρεσιών προσβάσιμων σε όλους,
- δημιουργία «ιδρύματος κοινωνικής αλληλεγγύης» με σκοπό την συντονισμένη φιλανθρωπική δράση και προσπάθεια επανένταξης των ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία. 
- Στο τομέα της ανάπτυξης, ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων με άμεση ανταπόκριση στις Βρυξέλλες, με σκοπό την άμεση και τάχιστη εκμετάλλευση όλων των σχετικών προγραμμάτων που αφορούν αυτοδιοικητικές δράσεις,
- εξορθολογισμός των οικονομικών και σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, παύση της ασύστολης χρήσης των απευθείας αναθέσεων,
- ίδρυση θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με παροχή γραμματειακής υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών
- ίδρυση «κέντρου γυναικών», «γραφείου αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης», δημιουργία «παρατηρητηρίου ανεργίας» κ.α.

Ερώτηση: Με βάση το εκλογικό σύστημα θα υπάρξει υποχρέωση συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Ποια είναι η θέσης σας σ’ αυτή την περίπτωση ;

Γ.Λ: Έχετε δίκιο, δυνάμει του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος, η συνεργασία θα είναι απαραίτητη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποτελέσουμε έναν πόλο σταθερότητας και εγγυητή εφαρμογής των βασικών αρχών, επιδιώξεων και στόχων του προγράμματός μας. Με βάση αυτή την σκέψη και εφόσον μας τιμήσουν οι δημότες του Ωραιοκάστρου, δίνοντας μας την απαραίτητη διαπραγματευτική δύναμη, θα συνεργαστούμε με εκείνους τους  ανθρώπους που έχουν κοινή προοπτική μ’ εμάς. Προερχόμαστε από την αγορά και η συνεργασία ενυπάρχει στην κουλτούρα μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και γνωρίζουμε με την εργασία μας και την επίμονη προσπάθεια μας να φέρνουμε αποτελέσματα. Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι ότι γνωρίζουμε, μπορούμε και θέλουμε να  λύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας αλλά μαζί και με την βοήθεια όλων των συνδημοτών μας να τον εξυψώσουμε εκεί που του αξίζει, εκεί που μας αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου