Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κοντά στις εργαζόμενες γυναίκες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης




Κοντά σε εργαζόμενες γυναίκες βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πελοχρονίδης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Μαζί με τη σύζυγό του, τη γνωστή σεφ Γιώτα Μήτσιου -Πολυχρονίδου, επισκέφθηκε μεγάλη εξαγωγική μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έχει την έδρα της στη Νεοχωρούδα και απασχολεί σημαντικό αριθμό γυναικών. 
Στη διάρκεια της συνάντησής του με τις εργαζόμενες ο κ. Πολυχρονίδης συζήτησε μαζί τους για θέματα που τις απασχολούν και ζήτησε τις ιδέες τους σχετικά με δομές που πρέπει να δημιουργηθούν στον δήμο και θα έχουν στο επίκεντρο τους τις ανάγκες των γυναικών. Επίσης, δήλωσε τη στήριξή του στις τοπικές επιχειρήσεις –όπως η πρότυπη μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έκανε «διάσημη» τη Νεοχωρούδα σε όλο τον κόσμο μέσω των εξαγωγών- οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην απασχόληση και την παραγωγή πλούτου για τον τόπο και τη χώρα. 
Οι εργαζόμενες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν με την κυρία Γιώτα Πολυχρονίδου για τη μαγειρική, έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν οι γυναίκες. Μάλιστα συζήτησαν για συνταγές με βάση το αυγό, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά εξαγωγικά «όπλα» του δήμου Ωραιοκάστρου.  
«Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τις εργάτριες οι οποίες νίκησαν τον φόβο τους και τόλμησαν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα. Είναι όμως και μια μέρα αφιερωμένη στην Ελληνίδα γυναίκα που –μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο της ως μάνας, εργαζόμενης, νοικοκυράς ή γιαγιάς- προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας στηρίζοντας όλη την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και τη στήριξή της σε όλα τα επίπεδα.
«Με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα δημιουργήσουμε προγράμματα στήριξης της άνεργης γυναίκας και θα έχουμε στο επίκεντρο της δράσης μας παρεμβάσεις για τη μάνα που εργάζεται. Και βέβαια, επιδιώκουμε την αναβάθμιση της συμμετοχής των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν μέσα στα όργανα του Δήμου Ωραιοκάστρου και να βάλουν τη δική τους ‘’πινελιά’’ στο σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον δήμο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»
Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και επιχειρήσεις και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες  μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου