Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Γ. Αμανατίδης: Ο πολιτισμός αποτρέπει τις διενέξεις





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας


Αθήνα, 25 Απριλίου 2017
«Νομίζω ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας» εκτίμησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο, Άννα Μπουσδούκου.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε «αισιόδοξος για το κλείσιμο [της αξιολόγησης] και το πέρασμα σε μία νέα σελίδα», καθώς υπογράμμισε ότι «πολλές από τις εμμονές που είχε το ΔΝΤ έχουν αρθεί και έχουν αρθεί με τα αποτελέσματα που είχε η ελληνική οικονομία. Εδώ αναγκάστηκε ο ίδιος ο κ. Τόμσεν να παραδεχθεί τα λάθη, τα οποία έχουν γίνει».
Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο κ. Αμανατίδης επισήμανε ότι «έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα συνεννοήσεις -νομίζω ότι και η πρώτη συνάντηση που έχουν για τα ενεργειακά θα καταλήξει σε συμφωνία- και θα προχωρήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη συμφωνία, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει η απόφαση του Eurogroup και από εκεί και μετά, βέβαια, να προχωρήσουμε στην ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση».
«Είναι σημαντικά στοιχεία, γιατί μας επιτρέπουν να περνάμε στην επόμενη φάση της ανάπτυξης με πραγματικούς όρους και αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» πρόσθεσε.
Ο κ. Αμανατίδης επικαλέστηκε δηλώσεις στελεχών της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες μονιμοποιείται η κατεύθυνση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και χαρακτήρισε ως στοίχημα για την κυβέρνηση την «ανάπτυξη ενός εθνικού σχεδίου εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη», το οποίο πρέπει να μπει σε υλοποίηση και θα εξειδικευθεί το επόμενο διάστημα ανά περιφέρεια.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ο πολιτικός χρόνος που έχουμε ως κυβέρνηση είναι να δουλέψουμε με ταχύτατους ρυθμούς για την ανάπτυξη. Όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπούν προς αυτήν την κατεύθυνση».
Κληθείς, τέλος, να αποτιμήσει το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι «το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα βρέθηκαν Υπουργοί Εξωτερικών και αντιπροσωπείες από 10 κράτη ( Ελλάδα,Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτος, Βολιβία, Περού, Μεξικό, Ιταλία), και υπεγράφη η «Διακήρυξη των Αθηνών», με την οποία δεσμεύονται ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ χωρών-που εκπροσωπούν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και έχουν αρχαίους πολιτισμούς» και κατέληξε:
Σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, – με κινήσεις που καταλήγουν πολλές φορές σε διενέξεις-, ο διάλογος, ο οποίος πετυχαίνεται μέσα από τον πολιτισμό, αγγίζοντας ευρύτερα τις κοινωνίες, τις φέρνει σε επαφή δημιουργώντας μια βάση εμπιστοσύνης.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε αυτές τις χώρες, οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινωνιών και των λαών, μέσω του πολιτισμού, είναι αποτρεπτικές για τις διενέξεις.
Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=NUppy1Q7MYQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου