Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

“ Τι κάνανε οι Πενταλοφίτες για να πετύχουν αυτή τη λεωφορειακή γραμμή;”


Του Γεωργίου Γκόντη
ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Τι κάνανε οι Πενταλοφίτες για να πετύχουν αυτή τη λεωφορειακή γραμμή;” αυτή ήταν η απάντηση αντιδημάρχου του δήμου Ωραιοκάστρου σε τηλεφωνική επικοινωνία του, με γνωστό στέλεχος της παράταξης “Πολιτεία με Όραμά” και κάτοικο Πενταλόφου, όταν ο πρώτος ερωτήθηκε από τον δεύτερο, για την λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει Ωραιόκαστρο – Νεοχωρούδα – Μηχανοστάσιο, η οποία όμως αποκλείει τον Πεντάλοφο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1, 5 χιλιομέτρου απο το τερματισμό.

Δεν θα μιλήσουμε για την προχειρότητα της απόφασης. Δεν θα ζητήσουμε να μάθουμε ποιος ήταν αυτός – αυτοί που αποφάσισαν να τερματίζει στην Νεοχωρούδα και ποια ήταν τα κριτήριά της απόφασης αυτής, αγνοώντας τον Πεντάλοφο, αφού ο αποκλεισμός αυτός, είναι άλλη μία κατάφωρη αδικία προς τους κατοίκους του Πενταλόφου ..
Δεν θα σταθούμε ούτε στην απουσία του αντιδημάρχου Καλλιθέας, αλλά θα προχωρήσουμε πιο βαθιά γιατί κάθε δήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα στη χρονική συγκυρία που γίνεται.

Αλήθεια έχετε ποτέ αναρωτηθεί το νόημα που μπορεί να κρύβει μία φράση η οποία λέγετε σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα όταν αυτή η φράση βγαίνει από τα χείλη του αρμόδιου αντιδημάρχου;
Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του αντιδημάρχου οι όποιες “κινήσεις” και  “έργα” αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν – εξυπηρετούν τον άνθρωπο σε όλες τις περιοχές του δήμου κι όχι επιλεκτικά σε κάποιες μόνον.”
Οι αναφορές του τύπου, “Τι κάνανε οι Πενταλοφίτες για να πετύχουν αυτή τη γραμμή;” είναι πέρα για πέρα άστοχες και δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει σήμερα εν έτει 2016, να κάνουμε μια νέα αποτίμηση και επιμερισμό ευθυνών της επί θητείας δυο ετών στο τιμόνι του δήμου, νέας διοίκησης.

Να ξεθάψουμε πάλι τα άλυτα προβλήματα της περιόδου αυτής; Ναι. Να το κάνουμε. Όμως αυτό δε συμφέρει στους διοικούντες. Για τους κατοίκους του Πενταλόφου, η αλλαγή της απόφασης για την λεωφορειακή σύνδεση Ωραιοκάστρου – Νεοχωρούδας, που θα περιλαμβάνει και τον Πεντάλοφο είναι η πλέον η αναμενόμενη. Αποτελεί μονόδρομο ώστε να αποφευχθεί ένα νέο απίστευτο φιάσκο της διοίκησης.
Αποτελεί μονόδρομο γιατί διαφορετικά είναι σα να αποδεικνύει την ανεπάρκειά της στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου