Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν !!!


ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Σοβαρά προβλήματα στο Ωραιόκαστρο προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου όπου στο ύψος της Γαλήνης λεωφορείο του ΟΑΣΘ και πολλά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα έμειναν ακινητοποιημένα στην ανηφόρα.
Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε και στη περιοχή του Παλαιοκάστρου καθώς σε άλλα σημεία.

Η αντίδραση από πλευράς δήμου στην αντιμετώπιση μιας τόσο μικρής χιονόπτωσης εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήταν επιεικώς πρόχειρη – ανύπαρκτη.  Δεν γνωρίζουμε εάν ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου είναι ευθύνη του δήμου ή της Περιφέρειας. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί αποκλειστικά το δήμο και κανείς δεν μας απαγορεύει  να προνοήσουμε και να κάνουμε τα μέγιστα για την ελεύθερη διακίνηση και χωρίς προβλήματα επικοινωνία των πολίτων. Το αποτέλεσμα της πρόχειρης αντιμετώπισης της κακοκαιρίας ήταν η ταλαιπωρία των Πολιτών οι οποίοι δίκαια έσπευσαν να καταγγείλουν τα σοβαρά προβλήματα.

Με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα, οι ευθύνες σίγουρα βαραίνουν την διοίκηση  και πρωτίστως τον υπεύθυνο για την πολιτική προστασία σε επίπεδο δήμου,  που με την αριθμ 377/24.09.2014 απόφαση Δημάρχου, ορίστηκε ό κ. Ιωσηφίδης Κυριάκος .
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση μεταξύ των άλλων καθηκόντων του στην θέση αυτή   είναι υπεύθυνος και για τα εξής: το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη – ετοιμότητα και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και περιστατικών (όπως ενδεικτικά πλημμυρών -σεισμών – καταστροφών – ψεκασμών – αποχιονισμό και άλλων έκτακτων γεγονότων). Για όλα αυτά ο κόσμος περιμένει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί, για το τι ενέργειες έγιναν και τι επιπλέον πρόκειται να γίνει ώστε να αποφευχθεί μια νέα, μελλοντική ταλαιπωρία των δημοτών.

Σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της διοικούσας παράταξης προκάλεσε και η δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κοιτσίδη στο face book (που με ειλικρίνεια τα λέει έξω από τα δόντια και μπράβο του) αναφέρεται σε αποκαρδιωτική εικόνα του δήμου μετά την ελαφριά χιονόπτωση.  Ζητεί συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν ενώ δεν παραλείπει να παραδεχθεί ότι: Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν !!!
Συγνώμη από τους συμπολίτες του για την πρωινή ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω των καιρικών συνθηκών, ζήτησε και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη έως ότου η προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε, δείξει τους υπευθύνους προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.
 
Οι συγγνώμες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ένα θετικό βήμα παρ’ ότι οι δημότες πιστεύουν ότι Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. (αλληλεγγύη). Όλα αυτά όμως δεν λύνουν το πρόβλημα και το κάθε πρόβλημα που προκύπτει, από την στιγμή που έχει παρατηρηθεί αυταρχική συμπεριφορά,  έλλειψη επικοινωνίας – ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ κάποιων μελών της διοίκησης καθώς και αδικαιολόγητη κούραση – εφησυχασμός ορισμένων (ευτυχώς ελαχίστων) αντιδημάρχων που παρατηρείτε σε αρκετούς τομείς, μόλις έναν χρόνο και κάτι θητείας στο τιμόνι του δήμου, κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να πάρει σύντομα τολμηρές αποφάσεις και με όποιο κόστος, προκειμένου να πάρει μπρος και να «λειτουργεί χωρίς διακοπές», η μηχανή του δήμου …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου