Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Οι νύμφες, το νυφικό και η ουρά των εκλογών στο Ωραιόκαστρο

Άρθρο του Γκόντη Γεωργίου,
Ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας ήσυχος, Καλλικρατικός δήμος και βρίσκεται στο νομό ΘεσσαλονίκηςΕίναι από αυτούς τους ειδυλλιακούς  που δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα. Μόνο γρασίδι, πουλάκια και θέα που φτάνει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι απέναντι στην Αγία Τριάδα, στον Όλυμπο, στην Βέροια και ακόμη πιο μακριά. Όλα αυτά έως την  ημέρα που ανακοινώθηκε η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών. Τότε είναι που άρχισε να σημειώνεται το ένα «ανεξήγητο» γεγονός μετά το άλλο (εδώ γελάμε μετά δακρύων).
Πρώτα εμφανίστηκαν οι τοπικές εφημερίδες. Ξέρετε, αυτές που εμφανίζονται πριν τις εκλογές  σαν τον κούκο πριν την άνοιξη και οι κάτοικοι τρελάθηκαν από τη χαρά τους γιατί ο ερχομός του κούκου στην πατρίδα μας έχει συνδεθεί στενά  με τον ερχομό της Άνοιξης. Για αυτό και θεωρείται από τον λαό ως ο κύριος προάγγελος της…. με την μόνη διαφορά ότι ένας τέτοιος κούκος και από μόνος του δεν φέρνει την Άνοιξη στο δήμο μας. Μετά την εμφάνιση τους λοιπόν,  πήραν φωτιά τα κινητά και τα tablets και να οι φωτογραφίες, να τα βιντεάκια, να και οι selfies, γιατί βλέπετε το «είδος» αυτό κάθε φορά και για περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια  ήταν υπό εξαφάνιση, μέχρι λίγους μήνες πριν της δημοτικές εκλογές.
Και μετά ήρθε το ακόμη πιο απίστευτο. Εμφανίστηκαν οι μνηστήρες της εξουσίας. Οι σωτήρες του τόπου (!!!). Λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή; Όχι βέβαια....  Και μιας και ετοιμαζόμαστε για γάμο, υποχρεωτικά χρειάζεται και αναγγελία -  δημοσίευση στην εφημερίδα. Και να σου, ξαναπήραν  φωτιά τα κινητά και τα tablets και  να οι φωτογραφίες, να τα βιντεάκια, να και οι selfies.  Κοινό τους γνώρισμα με τις τοπικές εφημερίδες, είναι ότι κι αυτοί εμφανίζονται πάντα λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Μοιάζουν σαν  ένα φωτεινό σημείο, σαν αστέρας που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά στο νυχτερινό ουρανό, κινείται με ταχύτητα ανιχνεύσιμη με γυμνό μάτι, ως την ημερομηνία των εκλογών, και μετά τον γάμο  εξαφανίζεται. Στο Ωραιόκαστρο, οι αστέρες αυτοί, μετά τις εκλογές ονομάζονται και «πεφτάστερα»Στην πραγματικότητα, οι διάττοντες δεν έχουν καμιά συγγένεια με τους «μόνιμους» αστέρες του νυχτερινού ουρανού του δήμου μας. 
Τέλος μετά από αυτούς με μαθηματική ακρίβεια ακολουθούν τα παρανυμφάκια.... Παρανυμφάκια από σόι όπως εύστοχα λένε στο χωριό μου  και  βέβαια η «ουρά του νυφικού» της νύφης. Η αλλιώς τα «στηρίγματα»  και οι κάθε λογής «στηρίξεις» και δεν αναφερόμαστε σε δομικά υλικά, αλλά σε αυτά που κρατούν το νυφικό.  Κάθε νύφη θα ήθελε να κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι το «νυφικό» της είναι το πιο ωραίο, και ότι η ουρά το κάνει πιο δυναμικό... όμως αυτό, για να το πιστέψουν και οι άλλοι χρειάζεται αρκετή δημοσιότητα-διαφήμιση όπως και διαλεχτή ουρά. Γι αυτό αυτά τα τρία πάνε πάντα μαζί. 
Προσέξτε μόνο γιατί οι ουρές  πολύ πιθανό να σας παρασύρουν σε πτώση, εάν μέχρι την τελική νυφική πρόβα δεν  έχετε μαζί σας τη μητέρα, τον επικοινωνιολόγο, ή μια φίλη σας, για να σας δείξουν πώς να επιλέξετε την σωστή, αυτή που ταιριάζει με την περίσταση,   και πώς να μαζέψετε σωστά την ουρά του φορέματος σας, πριν τη δεξίωση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου