Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ: «Δρυός Πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται…»


 Άρθρο του Γκόντη Γεωργίου,
Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών τόσο περισσότερο, συχνότερα και πιο έντονα, οι επίδοξοι σωτήρες του δήμου κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Έχουμε γίνει παρατηρητές «κουρασμένων» δημοτικών συμβούλων από την πολυετή και συνεχή ενασχόλησή τους με τα κοινά του τόπου, να επιζητούν «μεταγραφή» (κάποιοι από αυτούς) σε υπό σχηματισμό  παρατάξεις, και σαν αποδημητικά πουλιά να μεταναστεύουν σε περιοχές ανάπαυλας και διαχείμασης, με σκοπό να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 Συνέπεια αυτού είναι να έχει δημιουργηθεί μια ακαθόριστη πολιτική ένταση, που έχει αγγίξει σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις, άλλες πολύ κι άλλες λιγότερο ή ελάχιστα.
Ο σοφός αρχαίος μας πρόγονος, Μένανδρος (342-282 π.Χ.), είχε πει: «Δρυός Πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται…», Όταν κάποιος ισχυρός (Παράταξη) χάσει τη δύναμη της, τότε όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν, να κερδίσουν να αποκομίσουν κάποιο όφελος από το κενό εξουσίας που δημιουργείται, κάτι καλό από την εξασθένιση της: Δρυός πεσούσης δηλαδή, πας ανήρ ξυλεύεται, μας θυμίζουν και τα γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία στην παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα»
Είναι και η αιτία που σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις μεταξύ Δημήτρη Σαραμάντου και Ανέστη Πολυχρονίδη, μετά τη κίνηση του τέως αντιδημάρχου Τ.Ε να μαζέψει υπογραφές από στελέχη της δημοτικής παράταξης «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» προκειμένου σύμφωνα με τον κ. Σαραμάντο  να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού όπως διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.
Όμως κουβέντα δεν ακούσαμε για την φυγή των δημοτικών συμβούλων της παράταξής, των κυρίων Λαζαρίδη Γ. και Καρασσαβίδη Δ. και προσκόλληση τους στο άρμα του κ. Σκαρλάτου και Τσακίρη. 
Άραγε γιατί;
Το μόνο βέβαιο για τους πολίτες του δήμου  είναι ότι, αυτή η κίνηση του κ. Πολυχρονίδη έπρεπε να τύχει της υποστήριξης του πρώην δημάρχου κ. Σαραμάντου, γιατί πρόκειται για ένα στέλεχος με συνεχή και ενεργή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και γιατί με συμπαραστάτες  τον πρώην πρόεδρο Δ.Σ. και πρώην αντιδήμαρχο κ. Δούμπαλα Κυριάκο, τον πρώην αντιδήμαρχο Μυγδονίας κ. Παρισσόπουλο Γιώργο και με άλλα στελέχη,  δεν εγκατέλειψαν το καράβι, ούτε μετανάστευσαν σας αποδημητικά  πουλιά, όπως κάποιοι άλλοι, αλλά πάλεψαν και παλεύουν να κρατήσουν τα στελέχη και την παράταξη στην πρώτη γραμμή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι  παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» δε μεταβιβάζεται από κανέναν, ούτε κληρονομείται σε κανέναν πόσο μάλιστα δεν διαλύεται από κανέναν, όποιος κι αν είναι αυτός, όποιο τίτλο κι αν είχε ή έχει,  για να γίνουν τα στελέχη της δεκανίκι, του κάθε επίδοξου πολιτευτή.
 Πιστεύω ότι τα στελέχη και ικανά είναι να κρίνουν και άποψη έχουν και γνώση για το ποιος και με ποιον στην ηγεσία θα έρθουν οι καλύτερες μέρες για το Ωραιόκαστρο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου